A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Tandem Kerékpár

A tandem kerékpár kétüléses és két személy hajtja. Ideális pároknak, elsősorban túrázáshoz, szabadidős kerékpározáshoz. A kerékpárvásárlásról, valamint a használt piacról történő beszerzés problémáiról Bikepro szakcikk is született, amely itt olvasható.

Rendezés:
Rendezés:

A tandem (kétüléses) kerékpár lehetővé teszi, hogy két ember egy bicajt hajtson. Ez nem ugyanaz, mint amikor az egyik hajt, a másik csak „utas”. A tandem teljesen más élményt nyújt: itt közös munkával, rendkívül közel egymáshoz „dolgozik” a két személy. A közös cél mellett különleges érzést, amikor a magasabb össztömegnek köszönhetően a tandemkerékpár nagy sebességgel halad, sokkal gyorsabban, mint egy „normál” kerékpár. Ugyanakkor a tandemezés kitűnő lehetőséget biztosít az eltérő erőnlétű családtagok együtt kerékpározására. Nem veszíthetik el egymást, és menet közben kellemesen el is beszélgethetnek a tandemen ülők, ami nem mindig mondható el a forgalomban együtt haladó két külön kerékpárosról.

Sok családnál bevált, hogy a szülő a gyermekkel hajt tandemkerékpárt, lehetőséget nyújtva a nagyobbacska gyermeknek az igazi közös túrázásra. Ez külön kerékpáron nemcsak az eltérő erőnlét, hanem a biztonságos közlekedés miatt sem igazán kivitelezhető. A már említett sebességelőny miatt a tandemezés korábban népszerű sportszakág volt: két ember, kétszer akkor hajtóerő, viszont csak egy embernyi felület a mentszéllel szemben. A tandem eme tulajdonsága túrázás során is jól jön, mivel egy 35-40 km/h-s utazó tempó akár hosszabb távon simán tartható.

Számos ismert kerékpárgyártó márka kínál menetkész tandem modellt, figyelembe véve a két ember együttes tömegét, és a többlet hajtáserőből következő fokozott terhelést. Erősebb felni, szélesebb gumi, hidraulikus tárcsafék, masszívabb felfüggesztés (teleszkóp) jellemzi a komolyabb tandemmodelleket. Egyaránt kapható országútra szánt, MTB-jellegű, összecsukható, fekvő tandemváltozat, ezen felül manapság elterjedőben van az elektromos rásegítést alkalmazó pedelec típus is. Mivel a gépek komoly terhelésnek vannak kitéve, „belépő szintű” tandem nem igazán létezik, de középkategóriás alkatrészekből és vázból már egész jó gépeket lehet összeépíteni. A tandemkerékpár továbbá speciális hajtásláncot is igényel, itt nagy könnyebbséget jelent, ha agyváltós megoldásban gondolkoznak a tandemesek.

A kerékpár megállításához a legjobb megoldás a tárcsafék, elöl-hátul minimum 200mm féktárcsával. A tandemkerékpár leginkább túrázáshoz, kirándulásokhoz lehet ideális megoldás. Általános használatra nem feltétlen ajánlott, lévén városi forgalomban kissé nehezebben irányítható. Mindazonáltal ha utunk nem sok lakott települést keresztez, ugyanarra haladunk, megfontolandó lehet az ily módon történő együtt bicajozás.

Végezetül vegyük figyelembe, hogy a meredek, hosszú emelkedők leküzdése sem a tandem típus erőssége: itt a légellenállásban jelentkező előny nem érvényesül, a többlet tömeg viszont hátráltató tényező. A Bikepro webshop tandemkerékpárt is kínál, elsősorban a hazai kerékpáriparban jól ismert Gepida és Csepel márkáktól. Webáruházunk „gagyival” nem foglalkozik, tehát egy belépőszintű tandem is éveken át jó szolgálatot tesz. A túrázáshoz a tandemkerékpárt érdemes kiegészítőkkel felszerelni, elengedhetetlen a világítás, a csengő, hasznos továbbá a sárvédő és a kerékpáros táska. Webáruházunkban ilyen bicajos kellékek széles választéka áll rendelkezésre. 

Ha a tandemválasztás terén bizonytalanok lennénk, érdemes elolvasni a Bikepro kerékpáros webáruház Hogyan vásárolj jó kerékpárt?E-book, amely a Bikepro webshop honlapjáról ingyenesen letölthető. A 70 oldalon foglaljuk össze a kerékpárvásárlás fontos szempontjait, körbejárva, milyen is a „jó kerékpár”. Ha valóban megfelelő, minőségi kerékpárt keresünk, a „HVJK” nélkülözhetetlen eszköz. Emellett térjünk ki legújabb szolgáltatásunkra, a „Személyre szabott kerékpár ajánlásra”. A több évtizedes szakértelmere is tapasztalatra építve csomagunkban egy 29 kérdésből álló kérdőíven vezetjük végig a potenciális kerékpárvásárlót, amelyet a beküldés után szakértő kollégánk értékel ki. Ezt követően e-mail-ben személyre szabott tanácsadást és ajánlatot küldünk. A szolgáltatás ára 9990 Ft, amennyiben nálunk történik a kerékpár beszerzése, szolgáltatás ára 100%-ban beszámításra kerül a vételárba. A kerékpár megvásárlása után a tanácsadásban résztvevők automatikusan bekerülnek VIP csoportunkba, ahol számos kedvezmény és extra bónusz szolgáltatás érhető el. További információ a szolgáltatásról További információ a szolgáltatásról itt található.