A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

GPS Computer

Ebben a kategóriában a műholdas kapcsolattal rendelkező komputerek kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

Az elmúlt évtizedben a kerékpáros komputerek óriási fejlődésen mentek keresztül, olyan funkciók érhetőek el, amikről 10 évvel ezelőtt álmodni sem mertünk. Megjelent a GPS-alapú helyzetmeghatározás, amely új dimenzióba emelte az egykori, jól bevált és szeretett bicajos „kilométerórát”. Emellett a funkciók száma is megsokszorozódott, fejlett, intelligens, sokoldalú edzéstámogató megoldásokkal egészült ki. Az adatok megosztásának lehetősége pedig egyenesen forradalmasította az edzésmunka követését, kiértékelését.

Mára már tényleg annyi funkció található egy felső kategóriás kerékpáros bicajos komputerben, amit az átlag kerékpáros sok esetben ki sem tud használni. Ezzel kapcsolatban viszont felvetődik a kérdés, hogyha tényleg így van, akkor minek vesz valaki olyan komputert, amit nem tud kihasználni? A kerékpáros számára tehát megfelelő modell kiválasztása egyáltalán nem egyszerű. Elsődlegesen tudni kell, hogy milyen adatokra van szükség, mik a személyes preferenciák és kerékpározási szokások.

A fejlett GPS-alapú bicajos komputerek lehetővé teszi a kerékpáron elért sebesség, teljesítmény és útvonal követését, rögzítését, megosztását és kiértékelhetőségét. A felsoroltak mellé egyéb opcionális funkciók is biztosíthatók, mint a leadott teljesítmény (watt-) mérése, a pedálfordulat és a pulzus követése. Egy ilyen eszköz segít a navigációban - mind közutakon, mind terepen -, útvonalakat rögzít vagy előre megtervezett útvonalon képes a kerékpárost végig vezetni. A középkategóriától felfelé a legtöbb GPS-alapú modell tartalmaz térképet, kijelzője ennek megfelelően nagy felbontású. Összegezve, a top szintű GPS bicajos komputer jó választás lehet versenyzőknek, akik a mai tudományt felhasználva edznek, de a térképes funkciók miatt olyanoknak is ajánlottak, akik sokat kerékpároznak ismeretlen helyeken (túráznak, barangolnak).

A nem csúcskategóriás GPS modellváltozatok az alapfunkciókra koncentrálnak, és az így optimalizált, egyszerűsített menürendszer sok esetben jelentősen megkönnyíti az eszközök kezelését. Mindazonáltal a „másodligába” tartozó GPS kerékpárkomputerek is rögzítik az útvonalat, amit később különböző platformokon (pl. Strava) vissza lehet nézni - akár a mobiltelefon kijelzőjén vagy valamelyik közösségi oldalon. Emellett a megfizethetőbb modellek is képesek a sebességet mérni mindenféle szenzor nélkül, azaz elég a komputert a kormányra felrakni, majd megnyomni a start gombot. (De még ez a lépés is megtakarítható, ha beállítjuk az auto-start/stop üzemmódot!) Az ilyen típusú bicajos komputer jó választás azoknak, akik nem akarnak profi módra edzeni és nem igényelnek navigációs funkciókat, viszont szívesen visszanézik otthon a bringázásuk, edzéseik útvonalát térképre vetítve.

Mindkét árszegmensre elmondható, hogy Bluetooth vagy ANT+ kapcsolaton keresztül képes szenzorokkal kommunikálni, a felsőkategóriás modellek akár mindkét szisztémát lehetővé teszik. Így opcionális mellkas pulzusmérővel és pedálfordulat szenzorral is párosíthatók. Szólnunk kell még egy további modellvariánsról, a karral is csatolható GPS óra típusról. Ez jellemzően több sportághoz készül, számos többlet funkciókkal, de kevesebb speciális kerékpáros szolgáltatással. Olyanoknak ajánlható, akik bicajozás mellett futnak, úsznak, „kondiznak” vagy egyéb edzésekkel egészítik ki a kerékpáros felkészülést.

A Bikepro webshopban kínálatában megtalálhatók az itt taglalt fejlett GPS kerékpáros komputerek, köztük számos csúcsmodell, amivel már profi edzésmunkát lehet végezni, vagy éppen világkörüli útra indulni. A funkciókat és a dizájnt illetve ezek lehetnek klasszikus kormányra vagy stucnira szerelt típusok, azonfelül karon viselt eszközök, amelyek egyéb sportokhoz, illetve multisport versenyzéshez, edzéshez ideálisak. Az összes felsorolt modellvariáns a legkorszerűbb konzolokkal és interface-ekkel kiegészíthető webáruházunkból, így biztosítva a tökéletes perifériaeszköz és telefonintegrációt.

A GPS készülékek és interface-ek mellett egyéb kiegészítők széles választékával állunk a vásárlók rendelkezésére. A gyártók közül említsük meg a világ élvonalába tartozó Bryton és iGPSPORT, kiegészítők terén pedig az  Acor, a Blackburn és a Cateye. A kerékpáros computerekről szakcikk is megjelent, amely itt olvasható.