A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

14 colos külső gumi, 254-es peremátmérőjű köpenyek

14 colos külső gumit, 254-es peremátmérőjű köpenyeket találsz itt.
Rendezés:

A 14 col „köztes” méretnek számít a gyermekbringákon, a 12” és a 16”-os közti űrt hivatott betölteni. A 3-5 éves korosztály számára készülnek ilyen „kisbicajok”, már rendes lánchajtást találunk rajtuk, tehát némileg számít a gumi minősége. Ritkábban összehajtós kerékpárokon, felnőtt rollereken és terephasználatra tervezett babakocsikon is felbukkan a 14”-os gumiméret. A fenti ajánlások azokra is érvényesek.

Nem túl gyakori méret, ennek ellenére a Bikepro minden kerékpártípust megpróbál pótalkatrésszel ellátni. A méretválasztásnál figyelni kell arra, hogy több úgynevezett 14”-os a kerékméret van forgalomban. Éppen ezért a bicajon lévő gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni. Ez két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. A gumi oldalfalon szereplő 14x1.75” mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (47-254), viszont egy másik 14”-es bicajon 14x1 3/8 is szerepelhet, ami ETRTO szerint 37-288. Az ETRTO 254-as gumi csakis 254-as felnire szerelhető fel, a 288-as pedig az annak megfelelőre. Mindenképpen ellenőrizzük, melyikre van szükség! Az ETRTO szerinti méret a szélességre és az abroncs peremátmérője utal milliméterben. Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, azaz 50mm gumiszélesség 25-40mm felniszélességet igényel.

Általánosságban elmondható, hogy a gumiabroncs gumiból, általában textil erősítővázból és acélból vagy Kevlar/Aramid sodronyból áll. Lehet benne belső gumi (más néven tömlő), de fokozatosan terjed a tömlő nélküli tubeless rendszer, amelynél a tömítést a gumiabroncs és a tömítő folyadék végzi. A gumiköpeny mintázata MTB kerékpárok esetében nagymértékben meghatározza a menettulajdonságot, a tapadást, a fékezhetőséget és a kanyarvételt. Szilárd burkolatra szánt gumiköpenyek esetében a mintázat nem annyira fontos, a tapadást nem növeli, még nedves időjárásban sem.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.