A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Prizma, fényvisszaverők, láthatósági mellény, fényvisszaverő karszalag, és fényvisszaverő boka szalag.

Mindent a láthatóság érdekében: fényvisszaverők, prizmák, láthatósági mellény, fényvisszaverő karszalag, és fényvisszaverő boka szalag mind ebben a kategóriában kap helyet.
Rendezés:
Rendezés:

Látni és látszani! – szól az agyonismételt, de rendkívül hasznos tanács. Tény, hogy sötétben a világítás nélküli kerékpáros láthatatlan. Törvénytisztelő polgárként, személyes biztonságunk érdekében kerékpározás során folyamatos láthatóságunkat biztosítsuk. A gyakorlatban ez a következőt jelenti: legyen a biciklin fényvisszaverő prizma (macskaszem), elöl fehér, hátul piros. A kerekeken pedig küllőprizma és/vagy az abroncson reflexcsík. És ami a leglényegesebb: elöl és hátul pedig már szürkülettől használjunk villogót vagy lámpát!

Webáruházunk a kerékpáros világítás teljes spektrumát kínálja, több mint félezer különböző típus áll rendelkezésre. Hét kategóriára osztottuk a Bikepro lámpakínálatot, melyben szerepel dinamó, illetve dinamós lámpa, első lámpa, fejlámpa, hátsó lámpa, komplett lámpaszett, illetve ezek kiegészítői, tartozékai. (Bővebb információ a típusokról az adott kategórián belül található.) A jelen kategória a láthatósággal kapcsolatos termékek tartalmazza. Ide tartozik a fényvisszaverő mellény vagy ruházat, amelynek használata lakott területen kívül - sötétedés után vagy rossz látási viszonyok közt - a KRESZ szerint kötelező. Ez lehet a jól ismert mellény, vagy egyéb megfelelő nagyságú fényvisszaverő felülettel ellátott ruházat.

Az említett fényvisszaverőknek a járműből sötétben, tiszta időben legalább 150 méterről észlelhetőnek kell lenni. Mivel a rendelet nem írja elő a klasszikus „macskaszem” használatát, lehetünk kreatívok, ezzel részben megelőzzük a kerékpár elcsúfítását, másrészt válogathatunk jobb megoldásokból, korszerűbb fényvisszaverőláthatósági” alapanyagokból. Például fényvisszaverő matricát is alkalmazhatunk a prizma helyett - természetesen a fenti kritériumok figyelembe vételével! Jó példa erre a 3M fényvisszaverő szalag, ami "E" jóváhagyási jellel is el van látva.

A küllőprizma esetén is létezik alternatív lehetőség. Az egyik legcsinosabb és egyébként leghatásosabb megoldás a küllőre pattintható pálcika, de ez sajnos elégíti ki az ide vonatkozó előírásokat. Ellenben az abroncson körbefutó fényvisszaverő csík elfogadott, ilyen típusú gumikülsőből webáruházunk számos modellt kínál, ezeket keressük a „Kerék és elemei – Külső gumi köpeny” menüpont alatt. Egyébként a fényvisszaverő elemből nem árt a túlzott mennyiség, mert nem fogja a többi közlekedőt elvakítani, mint a túlzásba vitt fényerő a lámpánál. A nemzetközi vizsgálatok alapján fényvisszaverő kiváló láthatóságot biztosít az autósok szemszögéből, sok esetben előnyösebb, mint egy közepes teljesítményű első és hátsó lámpa.

A Bikepro webshop kínálatában többféle formájú és méretű fényvisszaverő matrica szerepel, így a kerékpáros – akár felnőtt, akár gyerek - a kedve szerint díszítheti fel a bringát, egyben fokozva a biztonságot is. Érdemes még szólni a ruházatra utólag felszerelt fényvisszaverő elemekről. Hogy pontosan mi minősül láthatósági mellénynek az értelmezés kérdése. Sok esetben a pedálozó lábára csippentett vagy tekert nadrágszárvédő a folyamatos mozgás miatt feltűnőbb, mint a nagyobb felületű, esetleg a sárfelverődéstől kompromittált mellény. Létezik láthatósági derék- és vállpánt is, ami a ruházaton nagy kontrasztot tesz lehetővé. Bizonyos modellek LED-es fényforrást is tartalmaznak.

Továbbá kapható fényvisszaverő textilszalag is, ami a ruházatra felvarrható, így egy jó meleg kabátból is lehet „láthatósági”. (A megoldás hasonló, mint amit a kerékpár feldíszítéséhez ajánlottunk.) Ugyancsak megfontolandó a fényvisszaverő sapka, ha valamiért menet közben nem viselnénk sisakot. Mint láthatjuk, ma már nem vagyunk a nagyapáink által oly nagy becsben tartott sárvédőre applikált prizmáira hagyatkozva! A Bikepro szívén viseli a kerékpárosok biztonságát, a lámpák mellett a fényvisszaverők terén is kiemelkedik a hazai kereskedések közül. A kerékpárra való prizmák és „macskaszemek” néhány száz forint kiadással letudhatók, tehát nincs apelláta: mindenki tegye biztonságossá és KRESZ-kompatibilissé kerékpárját!

A témában Bikepro szakkcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu