A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Műhelypumpa

Ebben a kategóriában nagy légtömeget megmozgató, álló vagy műhelypumpák kapnak helyet, jellemzően otthoni gumijavításhoz, defektszereléshez.
Rendezés:
Rendezés:

Egy otthoni használatra rendszeresített talpas műhelypumpával akár minden indulás előtt gyorsan és hatékonyan beállítható az optimális guminyomás. Jó hír, hogy ez esetben a kerékpár karbantartását jelentősen megkönnyítő eszközért nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni: kerékpáros webáruházunkban számos elfogadható árfekvésű modell kapható. Mitől „műhelypumpa” a talpas állópumpa? Fontos a pontosan kalibrált, nagyméretű nyomásmérővel rendelkezik, így rutinszerűen elvégezhető a család összes kerékpárjának menetkészre állítása. (A köpeny kézzel történő összecsippentése a nyomásmérésre egyáltalán nem megbízható módszer, az alacsony nyomás becsípődéses defektet és abroncssérülést okozhat, mellesleg a hajtást is megnehezíti, a túlnyomás pedig köpenylefordulás, szövetsérülés vagy legrosszabb esetben durrdefekt forrása lehet!)

Továbbá markolata legyen megfelelően kényelmes, kemény, csúszásmentes gumi alapanyagú, jó ergonómiai kialakítással. Ha pumpálás közben nem szeretnénk sokat agyalni, a nyomásmérő forgatható tárcsájának segítségével egy kis piros nyilat tekerhetünk a kívánt nyomásérték mellé, így amikor odaér a mutató, a kar oldása után már vehetjük is le a fejet a szelepről. Előnyös még, ha minden szeleptípussal kompatibilis, a szelepadapterekkel való bíbelődést is elfelejthetjük. A műhelypumpa tehát olyan modell, amely megállná a helyét egy kerékpárszerelő műhelyben is, mindazonáltal otthoni felhasználásra fogva akár egy emberöltőt kiszolgálhat.

Megfontolandó tanács, hogy  egy műhelypumpa minden lelkes bicajos háztartásba dukál, főleg ha több bringa van otthon, vagy versenyzés okán gyakran cserélgetjük a gumikülsőt. Néhány másodperc alatt végezhetünk a gumi nyomás alá helyezésével, ami a minipumpákra sajnos nem jellemző. Majd’ minden pumpa modell tartalmaz nyomásmérőt, arra ösztönözve, hogy minden indulás előtt beállítsuk a pontos nyomásértéket. A Bikepro webshopban állópumpákból széles a választék, mind ár, mind specifikus funkciók tekintetében. Egyes műhelypumpák kifejezetten tubeless vagy fatbike gumikhoz készülnek, míg más modellek épp a nagy nyomásértéket helyezik előtérbe. Az ár pedig 3000 és 30000 Ft között alakul. Ez utóbbi típus már túlmutat az otthoni használat követelményein, valójában kerékpárszervizben a helye! További hasznos információ a pumpákkal foglalkozó szakcikkben olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu