A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Műanyag Pedál

Ebben a termékkategóriában az egyszerű műanyag "taposó" pedálok kapnak helyet, jellemzően általános felhasználásra, kerékpáros közlekedéshez.
Rendezés:
Rendezés:

A jelen termékkategóriában szereplő műanyag pedálok láttán sok kerékpáros legyint, valószínűleg mivel az új kerékpárok rendszerint egy jelképes, valódi használatra alkalmatlan műanyag pedállal érkeznek. Ez legfeljebb arra jó, hogy az első próbakörhöz ne kelljen pedált venni, vagy a saját pedált az üzletbe vinni. Talán mondani sem kell, hogy ebben a kategóriában nem az ilyen „vackokat” próbáljuk a vásárlóra sózni…

A műanyag pedál igenis lehet magas minőségi szintet képviselő, jól tömített, kiváló csapágyazással és ergonómiával rendelkező, és nem utolsósorban tetszetős darab. Miért fontos a csapágyazás? A hajtás során a kerékpáros meglepően nagy nyomatékot képes kifejteni, így a pedál fokozottan terhelt alkatrész, emellett alacsony, útközeli elhelyezkedése folytán ki van téve a szennyeződésnek is.

Mi szó a műanyag mellett? Valójában a jobbfajta műanyag pedál kompozit, azaz több komponensből álló alapanyagból készül. Ezt hívják ipari műanyagnak is, rendszerint üvegszálat vagy más erősítő anyagot tartalmaz. A kompozit számos előnyös tulajdonsággal rendelkezhet: tartós, ellenálló, a felületi sérülések, horzsolások nem látszanak, emellett kellően rugalmas, azaz kényelmet is nyújt. Ráadásul a műanyag pedálok jellemzően könnyebbek, mint a fémkeretes típusok.

A műanyag padálok egy része a platformpedál kategóriába tartozik. Ezek a hagyományos „taposó” pedálnál nagyobb felületű típusok, gyakran becsavarozható, cserélhető tüskékkel rendelkeznek, így fokozva a nagy felület adta többlet tapadást. A műanyag variáns ezt gyakran az anyagból kialakított „tüskékkel” helyettesíti, de bőven kapható valódi cserélhető tüskés „plasztikpedál”. Amennyiben a platformpedál előnyit maradéktalanul ki szeretnénk aknázni, érdemes alacsony profillal rendelkezőt - azaz vékony kialakítást – választani. A prémium műanyag platformpedál ajánlott felhasználása az MTB, ezen belül a trail, az enduro, az AM, a freeride, a DH, a 4x és a dirt.

A műanyag pedálok másik fő felhasználási területe az általános közlekedés, valamint a szabadidős kerékpározás, a kirándulás, a túrázás. Itt a műanyag szerepe a biztonság növelése, ami a gyártók sok esetben gumiborítással biztosítanak. Ezen belül további lehetséges funkció a behajtható pedál, amely az összecsukható kerékpárok esetében még kisebb szállítható csomagméretet tesz lehetővé. Webáruházunk kínálatában számos ilyen modell szerepel, rendszerint tapadásnövelő gumírozott taposófelülettel.

Fontos még megemlíteni a sokszínűséget. Ez szó szerint értendő, hisz’ a műanyag padálok a szivárvány majd miden árnyalatában kaphatók. A Bikepro webshopban a műanyag pedálok széles választéka áll rendelkezésre, a felsorolt változatok mind elérhetők. A márkalista hosszú, mint a kínai nagyfal, emeljük ki a jól ismert Acor, Crank Brothers, FLR, Funn, Longus, Shimano, Spyral, Tioga, Union, Velotech, Wellgo, illetve XLC gyártókat. A műanyag pedálok ára szűk 1000 forinttól 13000-ig terjed, a kialakítás, a funkció és a minőség függvényében.

Árukereső.hu Árukereső.hu