A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kónuszkulcs a kerékagyak kónuszainak beállításához.

Ebben a kategóriában a kerékcsapágyak szereléshez szükséges kónuszkulcsok kapnak helyet. Elsősorban hagyományos golyóscsapágyakhoz szükségesek, de egyéb szerelési feladatokhoz is alkalmazhatók, mint pl. fékcentrírozás.
Rendezés:
Rendezés:

Minden esetben használjuk a megfelelő méretű villáskulcsot: ez igaz mind a méretre, mind a típusra. Tehát az agykónuszokhoz használjunk kónuszkulcsot, a pedál rögzítéséhez és meglazításához pedig speciális pedálkulcsot. A hagyományos golyóscsapágyat alkalmazó kónuszok ellaposított részei igen vékonyak, meghúzásokhoz különleges villáskulcsra lesz szükségünk. Lehet, hogy egy is megteszi, de bizonyos esetekben kettőre is szükség lehet.

 

Az első agy kónusza 13-as vagy 14-es kulccsal, a hátsó általában 15mm mérettel állítható. Ezek szerint egy vagy két kétvégű kulcsra van szükség, vagy 13/15-ös, vagy 14/15-ös méretben. A kerékpáros szerszámok gyártásában a leghíresebb Park cég sajnos nem készít 13/15-ös kombinációt. Távol keleti gyártók két duplavégű modelleket gyártanak 13/14/15/16-os kivitelben. Ezek préselt eljárással készülnek, így nem tartanak annyi ideig, mint egy lézerrel vágott, vagy kovácsolt darab. A rögzítő anyához más méret kell: elől 15-ös, hátul 17-es. Ehhez viszont már a hagyományos villáskulcsok is megfelelnek. A kerékagyak beállítása mellett egyforgáspontos felnifékek esetében a központosításhoz többnyire ugyancsak kónuszkulcs szükséges.

 

Az itt szereplő szárszám pontos alkalmazásához, valamint a kerékpárszerelés minden fortélyának megismeréséhez érdemes feliratkozni az ingyenes "Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre" oktató sorozatunkra! 30-részes cikksorozatban mindent megtanítunk, ami a kerékpár otthoni szereléséhez szükséges. A javítás- és karbantartás-műveletek 95%-a szerepel benne, köztük számos műhelypraktika és hasznos "sufnitunig" tipp. Közben az összes kerékpáros szerszám használata is bemutatásra kerül, valamint eláruljuk, melyik az igazán jó eszköz, és melyiket érdemes kerülni. Mindezt könnyen emészthető formában, hatalmas illusztrációs képekkel és képaláírással.  A teljes cikksorozat reszponziv, azaz mobilon, és tableten is élvezettel fogyasztható. Nem kell mást tenni, mint ide kattintani!

Árukereső.hu Árukereső.hu