A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár fékpofa, fékgumi felnifékhez

Ebben a termékkategóriában különböző típusú fékpofák szerepelnek az összes forgalomban lévő felnifék-rendszerhez.
Rendezés:
Rendezés:

A fékgumi (más néven fékpofa, fékbetét) az abroncsfék (felnifék) része, a féktestre csavarral rögzül, anyaga rendszerint szintetikus gumi. Az egyik legolcsóbb kerékpár alkatrész, emellett a kerékpár teljesítményére és a bicajos élményre a legnagyobb hastással vav. Habár a korszerű tárcsafékrendszer jelentős szeletet hasít ki a piaci kínálatban, a korábban egyeduralkodó, bowdenhuzal által működtetetett felnifék a régebbi kerékpáron még elterjedt. A féktest karjai által a felni oldalfalához préselt fékgumi kopóeszköz, nedves időjárásban különösképp gyorsan amortizálódik. Utánpótlását biztosítani kell, amit a Bikepro webshop szívén visel.

Jó tudni, hogy a felnifékrendszerből többféle létezik, ennek megfelelően az országúti fékgumiktól az MTB kerékpárok szolgálatot teljesítő V-fékhez valókon át, a korábbi kanifékek csapos fékpofáig minden félé fékgumi-variánssal rendelkezünk, nem elfelejtve a kuriózum BMX és speciális hidraulikus változatokat. Minőség tekintetében ugyancsak széles a választék: a csúcs SwissStop betétektől a pár száz forintos, elsősorban egyszerű, mindennapos használatra rendszeresített bicajokhoz való fékgumig webáruházunkban minden megtalálható. (Azzal a bicajjal is meg kell tudni állni, amit lakat nélkül hagyunk a bolt előtt!)

Legyen a kerékpáron karbon kerékszett vagy „mezei” acél, tetszőleges fékrendszer, nálunk minden igényre van megoldás! A fékpofák ára 180-tól 10000 Ft-ig nagy szórást mutat, gyártók tekintetében a Shimano, a Magura, a Sunrace, az XLC, az Acor, a Velotech, a Spyral, a Trinity és a Zoogie viszik a prímet. A Bikepron szereplő összes termékleírásban megtalálható a kompatibilis féktípus: lásd országúti fékpofa, MTB V-fékpofa, csapos BMX/kantifékpofa, továbbá karbonkerékhez, Campagnolo típushoz vagy éppen Magura hidraulikus felnifékhez való. A pofák hossza hasznos információ, ha egy kuriózum féktípussal van dolgunk, és méréssel kell beazonosítani a típust.

Fontos még megemlíteni, hogy a fékgumi elérhető aluházba illeszthető „betétként”, máskülönben komplett egységként rögzítőcsavarral. Ha a kerékpáron lévő fék cserélhető betétes típus, a felújítás kevésbé költséges, továbbá a speciális betétek rendszerint magasabb technikai színvonalat biztosítanak. Amikor új fékpofát vásárolunk, ésszerű választás az aluházas kivitel, így legközelebb csak a „gumit” kell megvásárolni! Netalán a lélegzetelállító megjelenés a fő szempont? Semmi gond, nem minden típus fekete, tartunk feltűnő fluoreszkáló zöld, narancs, kék, sárga és egyéb elképesztő színű fékpofákat is!

Árukereső.hu Árukereső.hu