A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

BMX Kormány

A jelen termékkategóriában BMX kerékpárokba nagy emeléssel rendelkező kormányok kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

Ha közlekedés és túrázás helyett a bicaj leginkább trükközésre szolgál, a kormánnyal szemben támasztott igények egész máshogy alakulnak. Különösen nagy figyelmet kell fordítani a specifikusságra és a funkcionalitásra. A BMX kerékpárok esetében azt is figyelembe kell venni, hogy a kerékméret 20”-os, így a kormánynak a „nagykerekű” bringáknál nagyobb emelést kell biztosítani. Az emelés a kormány felfele hajlításával érhető el, a többlet csőhosszból adódó rugalmasságot a gyártók keresztmerevítő csőszakasszal iktatják ki. Az emelés BMX kormányok esetében rendszerint 150-250mm között van, a kormány szélessége pedig 600-700mm. Mindkét paramétert meghatározza a kerékpáros testmagassága és alkata.

A BMX kormány alapanyaga többnyire acél, mivel ez a legellenállóbb, és repedésre, törésre legkevésbé hajlamos. Erre szükség is van a gyakorlás során előforduló óhatatlan esések miatt. Még jobb választás az ötvözött Cro-Mo acél alapanyag, amely a tömeghez képest sokkal erősebb és megbízhatóbb. A kínálat csúcsán megjelenik a hőkezelt prémium ötvözet. A kormány felületkezelése lehet festett vagy krómozott. A kormánybefogó átmérője is kétféle lehet: az elterjedt 25,4mm szabvány, illetve a régebbi 22,2mm BMX standard.

Persze a BMX sem egy homogén szakág, hanem több meglepően eltérő stílust egyesít. Ami közös bennük, az a 20 colos kerékméret és a jelen termékkategóriában szereplő erős, ellenálló, emelést biztosító acélkormány. A számos szakágból emeljük ki a BMX krosszt és a BMX freestyle-t. Az előbbit épített, ugratókkal nehezített földpályán rendezik, míg a freestyle során a városok terein akrobatikus mutatványokat végeznek kerékpáron. Mára több szakágában is rendeznek versenyeket mint pl. a Flatland, a Dirt Jump, a Park, a Street, a Félcső, és a Mini rámpa.

A Bikepro kerékpáros webáruházban a BMX kormánytípus többféle hajlítással/kialakítással, szélességben és befogóátmérővel kapható. A gyártók között szerepel a Csepel és a Zoom, az ilyen kormányok ára nem magas, 2000-4000Ft körül „megúszható”..Ha már kormányokról van szó, azokra kell egy jó markolat vagy bandázs, ezekről szakcikk is rendelkezésre áll:

Markolatokról

Ergonomikus markolatokról és "szarvakról"

Árukereső.hu Árukereső.hu