A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Javítás - Alapszerszámok, célszerszámok, álláványok, és szerszámkészletek.

Minden ami a kerékpárjavításhoz és szereléshez kellhet. Alapszerszámok, célszerszámok, álláványok, és szerszámkészletek. 
Rendezés:
Rendezés:

A speciálisan kerékpárjavításhoz és karbantartásához tervezett szerszámokkal bármely felmerülő meghibásodás orvosolható. A közhiedelemmel ellentétben a kerékpár – habár nem „gép” – azért rendszeres karbantartást igényel, és alkalomadtán felmondja a szolgálatot, amit – bonyolultságtól és tapasztalattól függően - magunk vagy szakember által orvosolni kell.

A Bikepro webshop „szerviz – javítás és szerszámok” menüpontja alatt a kerékpáros minden eszközt megtalál, amivel maga elvégezheti a szükséges szervizelési feladatokat, legyen az rutin karbantartás vagy a meghibásodással kapcsolatos szerelési munka. Felsorolni is nehéz a megannyi lehetséges felmerülő problémát, melynek javításához biztosítunk szerszámot! És ne csak meghibásodásra gondoljunk, hanem beállításra, alkatrészek cseréjére, illetve a kerékpár fejlesztésére! Ez utóbbira ékes példa az Ergon által kínált zseniális stoplibeállító eszköz vagy mondjuk a Stan’s vagy No-Flats tubeless álalakító szett, amellyel a kedvezőbb gördülési tulajdonság mellett megbízhatóbbá és kényelmesebbé tehetjük a kerékpár. A váltó vagy a fék pontos beállítása egyrészt biztonságunkat szolgálja, másrészt fokozza a kerékpáros élményt.

Néhány alap szerszámra minden kerékpárosnak szüksége van, még akkor is, ha a beállításokat, javításokat szakszervizben végezteti. Ilyen a marokszerszám (más néven zsebszerszám), amelynek hasznosságát, illetve ár/érték arányát nehéz felülmúlni. A legtöbb kerékpáros rendszeresen használja, mindig van állítani való a kerékpáron, és ha út közben valami meghibásodik, hiányában igazán bajban lenne a kerékpáros. Utazáshoz elengedhetetlen „társ”, így a „zsebszerszám” esetében az anyagi befektetés mindenképpen megtérül. A Bikepro webáruházban az „alapszerszám” és a „szerszámkészlet” menüpont alatt fék száz marokszerszám található, olyan ismert márkáktól, mint az Acor, a Blackburn, a Cannondale, a Park Tool, az SKS vagy a Specialized. A funkciók számában és funkcionalitásban kétségtelenül van a modellek közt különbség, no meg árban is, ami 1000-17000 Ft-ig terjed.

Ugyanezen menüpont alatt találhatók még az imbuszkulcs, a csavarhúzó és a villáskulcs, ami ugyebár az otthoni szerelőmunka alfája és omegája. A másik kötelező bicajos a pumpa, ami saját menüpontot kap a Bikepro oldalon, így arról ott olvashatunk. A „célszerszámok” menüpont alatt találjuk a láncszereléshez elengedhetetlen láncbontót, a lánckeréksor cseréhez szükséges leszedőt és láncostort, a monoblokk és középcsapágy szerszámokat, illetve számos bonyolult szerelési feladathoz szükséges szakeszközt.

A márkák tekintetében az ipar nagy nevei köszönnek vissza, a Bikehand, a Feedback Sport, az Icetoolz, a Lezyne és a Ritchey. Kedvező áron kínál számos hasznos célszerszámot a Bikefun és a Neuzer. Mielőtt még nekiállnánk a szerelésnek, érdemes a kerékpárt stabil helyzetbe és megfelelő magasságba hozni, erre a legjobb eszköz a szerelőállvány. Itt jellemzően az állványokra szakosodott márkákkal találkozunk, mint a Menabo, az M-Wave, a Gioma és az Union és a Superbe, de ezzel a szegmenssel a kiegészítőiről méltán híres XLC is foglalkozik. Ha kedvet kaptál a szereléshez, a Bikepro „Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre” cikksorozat Neked íródott:

 

Árukereső.hu Árukereső.hu