A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár fék

Kerékpár fék kategória, ahol mindenféle, fékezéssel kapcsolatos terméket és ezen alkatrészek kiegészítőit, szerelési anyagait találod. A sok termékre tekintettel lépj tovább az alkategóriákba, vagy használd a bal oldalon lévő "termékkör" szűrőt, ahol listanézetben láthatod az összes itt lévő terméket.
Rendezés:

Fékezés alatt a kerékpár lassításért felelős fékrendszert értjük, ez az kerékpáron lévő egyik legfontosabb alkatrész. Fékrendszerből többféle van forgalomban, a legkorszerűbb a hidraulikus tárcsafék, amely ma már nemcsak az MTB kerékpárokon meghatározó, hanem az országúti, gravel, és akár a trekking vagy városi szegmensben is jelentős szeletet hasít ki magának. A tárcsafék kapható mechanikus változatban is, amely bár olcsóbb, nem hozza a hidraulikus fékrendszer érzetét és uralhatóságát.

A korábban egyeduralkodó mechanikus bowden működtetésű abroncsfék (más néven felnifék) visszaszorulóban van minden fronton, az MTB szakágban a kihalás szélén táncol. Mindazonáltal a mindennapi közlekedésben, a régebbi kerékpáron még bőven előfordul. Mivel a fékgumi (más néven fékpofa, fékbetét) kopóeszköz, utánpótlását biztosítani kell.

Itt jön a képbe a Bikepro webshop, ahol az abroncsfék-gumi mellett minden tárcsaféktípushoz kapható kompatibilis „betét”. Eleve a felnifékrendszerből többféle létezik, ennek megfelelően az országúti fékgumiktól az MTB kerékpárok még szolgálatot teljesítő V-fékhez valókon át, a korábbi kanifékek csapos fékpofáig mindenfélével rendelkezünk, nem elfelejtve a kuriózum BMX és speciális hidraulikus változatokat. Minőség tekintetében sem vallunk szégyent, hisz’ a csúcs SwissStop betétek ugyanúgy rendelkezésre állnak, mint a pár száz forintos, elsősorban városi csotrogányokhoz való fékgumik. (Azzal a bicajjal is meg kell tudni állni, amit lakat nélkül hagyunk a bolt előtt!) Legyen cserélhető betétes, integrált, karbon felnihez vagy triál biciklire, 180-től 17500 Ft-ig minden megtalálható - ráadásul olyan neves gyártóktól, mint a Shimano, a Magura, a Sunrace, az XLC, az Acor vagy a Velotech. Részletes információ az adott alkategóriánál található.

A tárcsafékrendszerekhez hasonlóképp tengernyi a választék, bármilyen kurrens vagy régebbi modellhez tartunk kompatibilis fékbetétet. Itt a szórás 140-12500 Ft, a fenti márkákat az Alhonga, az a2z, az Alligator, az Avid, a Bikefun és a Spyral egészíti ki, az XLC kínálata pedig lényegében mindent lefed. De a fékrendszerhez egyéb alkatrész is kellhet, a mechanikusak esetében például bowdenhuzal, bowdenház, kupakok; a hidraulikushoz pedig féktárcsa, fékvezeték, roppantógyűrű, fékolaj, feltöltő és még sok más apróság. Természetesen ezekkel sem maradunk adósak, többszáz kiegészítő áll rendelkezésre döntően a már felsorolt ismert márkáktól. Megkockáztatjuk, hogy nemigen van kereskedés az országban, ahol csak roppantógyűrűből és tüskéből 24-féle kapható, fékvezetékből pedig 8 színváltozat!

Az apróságok bemutatása után jöjjenek maguk a fékrendszerek! Mechanikusból többféle kialakítású (benyúlású) patkófék, V-fék, mini V-fék, kantifék, U-fék, dob- és rollerfék áll rendelkezésre, a Bikepro webáruházból majd’ minden fajta és féle kerékpáron le tudjuk cserélni az elhasználódott, meghibásodott fékrendszert. A márkák terén a Saccon, a Csepel és az Acor emelhető ki. Sok esetben a korszerűsítés igénye is felmerülhet: egy modern V-fék megváltás lesz egy csikorgó kantiféket használó kerékpárosnak, a Shimano országúti fék pedig lemossa az útról bármely régi, egyforgáspontos tákolmányt. Az megkopott, sérült fékkarok is pótolhatók kínálatunkból, bármilyen kerékpártípushoz, fékrendszer vagy kormányhoz van passzoló darab kapható a Bikepro webáruházban.

A „bowdenezésen” is sok múlik, ennek cseréjével sokat javíthatunk a fékteljesítményen és a megbízhatóságon. A korszerű hidraulikus tárcsafékekből a nagy alkatrészgyártók – mint a Shimano és a SRAM – rendszerei mellett az XLC és a Tektro egyes modelljei is kaphatók - MTB, trekking vagy országúti használatra egyaránt. Rendelkezésre áll továbbá külön fékkar, munkahenger, tengernyi féktárcsa minden méretben, adapter, rögzítőcsavar és számos kiegészítő alkatrész. Ezekről bővebb információ az adott alkategóriánál olvasható. A Bikepro kerékpáros webáruház oldalán szereplő alábbi stakcikkek segíthetnek a tájékozódásban és a vásárlásban.

így kell a bowdenrendszereket karbantartani és cserélni!

Így válassz a rengeteg bowdentípusból!

A legkisebb is számít: minőségi, színes bowdenház kupakok!