A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Küllőprizma

Küllőre pattintható vagy rögzíthető fényvisszaverők, prizmák, macskaszemek
Rendezés:
Rendezés:

Biztonsági szempontból kevesen vitatkoznának a küllőn elhelyezett bíborszínű prizmák hatékonyságával. Oldalról megvilágítva a folyamatosan mozgásban lévő „macskaszemek” tényleg sokat javítani a kerékpáros láthatóságán. A városi közlekedésben az oldalról érkező jármű különben is gyakori közlekedési szituáció.

Ellenben sok kerékpáros ódzkodik a bringa ily módon történő elcsúfításától. Azért jó tudni: a KRESZ kimondja, a bicikli legyen felszerelve fényvisszaverő prizmával - elöl fehér, hátul piros -, a kerekekre pedig kötelező a küllőprizma és/vagy az abroncson reflexcsík. Tehát a szokványos küllőprizma kiváltható: az alternatíva a gumin lévő reflexcsík, vagy a küllőre applikált fényvisszaverő. Az utóbbiak valószínűleg tényleg jobban néznek ki…

Tudjuk, hogy a fentieket nem minden kerékpáros fogja betűről betűre betartani, de a személyes biztonság érdekében törekedjünk a törvény szellemének megtartására. Webáruházunk mindenesetre fel van szerelkezve a törvény szerint előírt eszközökkel: jelen esetben többféle hagyományos kerékprizmával, emellett küllőprizmával, ami szó szerint a küllőre húzható. Külsőgumi választékunkban pedig mindenki megtalálhatja a számára ideális reflexcsíkos köpenyt.
A lényeg, hogy említett fényvisszaverőknek a járműből sötétben, tiszta időben legalább 150 méterről észlelhetőnek kell lenni. Esetleg lehet a kerékpáros kreatív, és a fent említett megoldásokon túl kereshet jobb megoldást, ami a fenti kritériumnak – azaz, az oldalról való láthatóságnak és a 150m-es szabálynak - megfelel.

Webáruházunk számos korszerű fényvisszaverő „láthatósági” alapanyagot kínál, ilyen a 3M fényvisszaverő matrica és szalag, ami "E" jóváhagyási jellel is el van látva. Egy szó mint száz, a kerékpárra való prizmák és „macskaszemek” néhány száz forint kiadással letudhatók, tehát nincs apelláta: mindenki tegye biztonságossá és KRESZ-kompatibilissé kerékpárját! A témában Bikepro szakkcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu