A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kormány szalag, kormány bandázs, kormánybetekerő

Ebben a termékkategóriában kormány szalagok, bandázsok, kormánybetekerők kapnak helyet, elsősorban országúti kerékpárokhoz, többféle alapanyagból.

Rendezés:
Rendezés:

A kormánybandázs (más néven bandázs, kormányszalag, kormánybetekerő) rendszerint az országúti kormányra tekercselt szalag. Funkciója a tapadás növelése, a rezgések csillapítása, illetve az általános kényelemérzet és az ergonómia biztosítása. Az országúti kormány mellett időfutam-kormányon, könyöklőn és alkalomadtán túra- és városi kerékpáron fordul még elő.

Az alapanyag tekintetében régebben vékony vászonnal, bőrrel vagy műanyag szalaggal borították a kormányt, manapság többféle lágy, bélelt szintetikus szövet a trend. A bandázs a legtöbb esetben a kormány végétől közel a kormányszár-befogóig ér, megkerülve a fék- vagy fékváltókart. Mint láthatjuk, a kormánybandázs szerepe sokrétű, a kormányfogás pedig tudva levő, hogy rendkívül fontos szerepet tölt be a kerékpár irányításában. A kerékpáros menet közben a nyereggel, a pedálokkal, és – legalábbis országúti kerékpárokon – a bandázzsal vagy a fékkarral érintkezik.

Ennélfogva a bandázs személyes preferencia alapján történő kiválasztása rendkívül fontos, de esztétikai értéke sem elhanyagolható. Tekercsben kapható, amely 1-1 kormányoldal betekeréséhez elegendő hosszúságú. Hátoldala a jobb tapadás érdekében kétoldalú ragasztócsíkot kap. A bandázscsomag része továbbá két kisebb darab betekerő, amely a fékkarok mögé kerül, így elkerülve, hogy a kormány itt-ott „csupasz” maradjon. Végezetül a kormány felső szakaszvégen öntapadó szalaggal, az alsó kormányvég-dugóval záródik: ezek a kiegészítők ugyancsak a kormánybandázs-csomag részét képezik.

A betekerő vastagsága 2-4mm, felülete perforált vagy homogén. A lényeg, hogy a nedvességet elvezesse a kéz felületéről, ami mindkét kialakítással megoldható. Egy frissen feltekert bandázs új életet ad az országúti bringának. A mai betekerők ráadásul a legfejlettebb mikroszálas, parafás vagy EVA alapanyagokból készülnek, az integrált szivacs- vagy gélrétegnek köszönhetően plusz kényelmet biztosítanak. Jobban csillapítják a rezgéseket, még izzadt, nedves kézzel fogva is kiválóan tapadnak, nem gyűrődnek, könnyen tisztíthatók és tartósabbak, mint a korábbi egyszerű kormányszalagok.

A csere sem túl költséges, kis ügyességgel és időráfordítással otthon is elvégezhető. Mindenkinek ajánljuk, hogy időnként frissítse fel a kormányfogást! A Bikepro kerékpáros webáruházban a kormánybandázs már 3000 Ft-ért is beszerezhető, ennyi pénzért már egy korszerű típus jár, kissé nagyobb befektetéssel pedig zselés, ultrakomfortos, top minőségű típus kapaható. Tartunk emellett gél betétet is, ami a kényelem fokozása érdekében a bandázs alá kerül. Mi ez a kerékpár értékéhez viszonyítva, de még inkább a jobb bicajos élmény tükrében? A gyártók közt megtaláljuk a kerékpáripar nagy márkaneveit, mint az Acor, a Brooks, a PRO, a Selle San Marco, a Specialized, a SRAM és az XLC, míg a hazai gyártók közül a Csepel, a Spyral, a Trinity kínál jó minőségű megfizethető betekerőket.

Árukereső.hu Árukereső.hu