A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

24 colos kerékpár belső gumi, tömlő, 507x... méretben.

Ebben a termékkategóriában a 24 colos belső gumik kapnak helyet, a 507x... méret is.
Rendezés:
Rendezés:

A 24”-os kerék leggyakrabban ifjúsági (MTB, városi és általános), MTB dirt jump, továbbá összecsukható, rekumbens (fekvő) és cargo (teherszállító) kerékpárokon fordul elő. Széleskörben alkalmazott méret, ezért a legtöbb gumigyártó a kínálatban szerepel. Ifjúsági bicajok esetében 7-11 éves kor és 120-155 cm-es magasság és 60-72 cm lábhossz között ideális kerék- és gumiméret. Alacsonyabb termetű hölgyek is kedvelik, mivel nagyobb átlépési magasságot, kompromisszummentesebb vázgeometriát tesz lehető 150cm alatti testmagasság esetén, mint a szokványos 26”-os kerékméret.

A belső gumi választásnál figyelni kell arra, hogy két úgynevezett 24”-os a kerékméret van forgalomban. Éppen ezért nem a „colos” méretet, hanem a gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni! Az ETRTO két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. A gumi oldalfalon szereplő 24x1.95” adat mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret is, mely ez esetben 50-507. Egy másik 24”-es bicajon az ETRTO méret mondjuk 37-540. (Ez a nagyobbik „francia” 24-es.) A két kerék és külső gumi egymással nem kompatibilis, ellenben az átmérő különbség nem túl nagy, így a szabványos ETRTO szerinti 507-es belső mindkettőbe jó lesz. Amennyiben rendelkezésre áll, a nagyobb átmérőjű gumiba természetesen az ETRTO 540-es típus a jobb választás. A szélesség tekintetében pedig egy bizony határértéken belüli egyezés szükséges, amt a gyártók a belső gumin minden esetben feltüntetnek.

A belső gumi típusának tehát egyeznie kell a külső gumi átmérőjével: ez a fenti példában az 507mm peremátmérő, illetve 50mm szélesség. A fenti kínálatban szerepel 24 x 1,5-2,1 (37/54-507) belső gumi, ami a fenti első példára tökéletes választás. Kapható emellett 24 x 1 3/8 (37-540) belső gumi is, ami a második igényre lesz százszázalékos. Mivel több, mint három tucat egyéb méretvariáció áll rendelkezésre, bármilyen 24”-os bicajhoz garantáltan megtalálod a megfelelő belsőt.

Általánosságban elmondható, a belső gumiból készül, régebben természetes gumiból (latex), ma döntően műgumiból (butyl), de kerékpárokhoz a mai napig kapható latex belső. Emellett a polietilénalapú belsők gyártása is beindult, több gyártó kínálatában elérhető. Majd minden gumigyártó kínál a gumiköpenyek mellé saját márkájú belsőt, a legismertebb márkák a Continental, a Schwalbe, a Maxxis, a CST és a Vittoria. Az alacsonyabb tömegű belső drágább, emellett kevésbé defektálló, de a megtakarított súly a kerék esetében jobban érezhető, mint a kerékpár bármely részén. A belsők idővel elöregednek, porózussá válnak, az „öreg” belsők megbízhatósága kérdéses.

Fontos még, hogy a modern kerékpárokon két eltérő szeleptípust alkalmaznak: az egyik a szingó (presta) szelep, amely általában országúti kerékpárokon, illetve felsőbb kategóriás mountain bike-okon található. A másik gépjárműveken is alkalmazott autószelep, amelyet a benzinkútnál található pumpával is nyomás alá helyezhetsz. Ez nagyobb felnifuratot igényel, és jellemzően általános használatra szánt kerékpárokon, mountain bike-okon fordul elő. Szingószepből hosszabb és rövidebb szárú típus kapható, ezzel alkalmazkodva a magasabb vagy alacsonyabb felniprofilhoz. A hosszabb szelepszár minden felnihez illik, legfeljebb az alacsonyabbakon túlságosan kiáll. A pumpák döntő többsége mindkét szeleprendszerhez alkalmazható.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a belső gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu