A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Nadrág

Rendezés:

A betétes bicajos nadrág szerintünk a legfontosabb kerékpáros ruhadarab, meghatározó mind a kényelem, mint az általános közérzetet tekintetében. A technológia a kerékpáros nadrágok terén és nagyot fejlődött, a tradicionális gyapjú alapanyagot felváltotta a korszerű technikai műszál, a szabás ma már egyszerre kényelmes és testhez álló, a korszerű, elasztikus nadrágbetétnek köszönhetően a mai nadrágok akár többórás használathoz is bőven alkalmasak.

A kerékpáros nadrág szabása rendszerint testhez álló kantáros kivitel, mellőzve a kényelmetlen derékgumit és a kellemetlen csúszkálást. Az “egybekantáros” kivitel előre hajolt testhelyzetben is kényelmes, a rugalmasságon kívül bármilyen irányú mozgását kiiktat. Természetesen ebben a modern elasztikus anyagok feszes, testhez álló szabása is segít. Az alapanyag rendszerint jó légáteresztő képességű, gyors száradást biztosító, rugalmas típus, optimális nedvességelvezetéssel. Kényelmünket a jóbb nadrágmodellek esetében a rejtett lapos varrások, illetve az elasztikus hálós kantár és hátrész fokozzák. A nadrághossz tekintetében a szabásvonal egyértelműen egyre lejjebb kúszik, az egykori „rövidnadrágok” manapság már majdnem a térdkalácsig nyúlnak.

Emellett a lezser ruhaviseletet kedvelők számára is kínál a bicajos ruhaipar modern technikai alapanyagokat alkalmazó kerékpáros viselet. A hobbi kerékpározáshoz, montizáshoz tervezett laza szabású bicajos nadrágokban ugyancsak megtaláljuk a fejlett szivacsbetétet, amely növeli a kényelmet, illetve megakadályozza a kidörzsölődést. Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb bicajos nadrág férfi és női változatban kapható, az utóbbiak ritkábban alkalmaznak kantárt.

A korszerű technikai alapanyagokhoz hasonlóan a betéttechnológia is hétmérföldes léptekkel halad, a mai kínálat össze sem hasonlítható az egy-két évtizeddel ezelőtt alkalmazottakkal. Egykoron a kecskebőrt vazelinnel kenték, puhították, ennek ellenére nem csillapította a rezgést és a gyakoribban voltak a gyulladások és a bakteriális fertőzések. A modern kerékpáros nadrágban immár többrétegű, eltérő szivacssűrűségű elasztikus betétet találunk, így pedálozás közben a láb mozgását szépen lekövetik. A fejlettebb típusok egyben a megfelelő nedvességelvezetést és a szellőzést is biztosítják. A betét antibakteriális kezelése ma már alap, lévén a nadrág alatt nem viselünk alsóneműt. Ha másért nem is, a modern betéttechnológia miatt mindenképpen érdemes egy korszerű kerékpáros nadrágba beruházni.

A hűvös vagy akár fagyos időjárásra tervezett nadrágok hosszú szárúak, rendszerint kantárosok. A fejlett technológiáknak köszönhetően védelmet biztosítanak a hideg, a szél és a csapadékkal szemben, emellett nagy mozgásszabadságot tesznek lehetővé, illetve a szellőzés kérdését is kezelik. Amelyik téli „naci” a fenti összes kívánalomnak megfelel, garantáltan nem lesz filléres darab! Így sok esetben rangsorolni kell a prioritást, ami függ a kerékpározás körülményeitől, szokásainktól, adottságainktól és a jellemző felhasználástól. Szerencsére ma már a kedvező árú modellek is korszerű alapanyagokat kínálnak, a hőszigetelés és az elasztikusság terén egyaránt remekelnek!

Webáruházunkban a téli kerékpáros nadrágok közt egyaránt megtalálható a fokozott hőszigetelésre és elasztikusságra hangolt „termonadrág”, a membrán réteggel ellátott, szél- és vízálló változat, illetve a montis használatra tervezett vízálló típust. Egy kivételével az összes kipróbált és bemutatott téli nadrág kantáros, így magas szintű védelmet nyújt, a kialakítást terén pedig számos érdekes megoldást alkalmaz.

A Bikepro webshopan az összes felsorolt bicajos nadrágtípus elérhető, így téli, nyári, kantáros, női, MTB vagy éppen kiránduláshoz tervezett egyaránt. Az elérhető márkák közül érdemes kiemelni nemzetközi szinten is jól csengő japán Pearl Izumi, Specialized, Shimano és XLC cégeket. Emellett a hazai forgalmazók is kínálnak rendkívül jó ár/érték arányt felmutató modelleket a legtöbb szegmensben. A bicajos nadrágok ára típustól és a minőségtől függően 16000 és 26000 forint között van.