A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Védőfelszerelés

Ebben a kategóriában a kerékpáros védelmét biztosító protektorok szerepelnek, elsősorban extrém MTB kerékpározási stílushoz.
Rendezés:
Rendezés:

Az MTB kerékpározás - főleg annak extrémsport műfajában – gyakoriak a balesetek és maga a kerékpár a többi gépjárműhöz képest csekély passzív védelmet nyújt. Itt jön a képbe a védőfelszerelés, avagy protektor. Természetesen ide tartozik a biztonság legfontosabb eleme, a bukósisak, de ez a termékszegmens webáruházunkban külön menüpont alatt szerepel (Kerékpáros életvitel – Sisak). Az extrémsportban állvédős, ún. full face fejvédőt használnak. A protektorok további komponensei a kesztyű, a gerincvédő, a könyökvédő, a sípcsontvédő, a térdvédő és a ruházatba integrált „páncél”.

A bicajos védőfelszerelés a motorkerékpársportban szerzett tapasztalatokra építkezve jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi 1-2 évtizedben. A legmodernebb ütés- és kopásálló anyagokat használják fel a gyártók, törekedve az alacsony tömegre és a mozgásszabadság biztosítására. A minőségellenőrző intézetek különféle szabványokat ír elő a biztonsági felszerelések gyártóinak, és a prémium termékek tanúsítványokkal rendelkeznek.

Például egy fejlett enduro szakág igényeihez fejlesztett térdvédő rövidebb sípcsontvédő résszel rendelkezik, így kényelmes benne tekerés. Ezt kompenzálva ütéselnyelő réteggel egészítik ki, így hasonló védelmet nyújt, mint egy hosszabb kialakítású hagyományos modell. Felülete perforált, hogy a levegő áramlása is megoldott legyen. Kevlár erősítéssel látják el, ami főleg a csúszásokkal járó baleseteknél jöhet jól, mivel egy nagyon ellenálló anyag. A térdhajlatokban pedig hálós anyagot alkalmaztak, a speciális pántok pedig nem szorítják el a lábban a vérkeringést, de elfordulni sem hagyja a védőt. Maga a heveder elasztikus, így tekerés közben is letudja követni a láb mozgását. Mint látható, csupa hi-tech megoldás és alapanyag megy bele a korszerű protektorokba!

A neves védőfelszerelés-gyártóknál az MTB összes szakága számára külön modell áll rendelkezés az XC-től a Freeride-ig. A mai trendeknek megfelelően komplett szetteket lehet összeállítani, színben passzolót, nadrágot, mezt, kesztyűt, kabátot, és sisakot egyaránt. A Bikepro protektor kínálata 5 szekcióra tagolódik, benne kesztyű, gerincvédő, könyökvédő, sípcsontvédő, térdvédő és ruházatba integrált „páncél”. A márkák terén a portugál Polisport céget emelnénk ki.

Árukereső.hu Árukereső.hu