A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

BMX kerékpár

A BMX kerékpár 20"-os kerékméretet alkalmazó, trükközésre ugratásra alkalmas típus, elsősorban fiatalok számára, városi környezetben. Többféle stílusra készülhet, pl. Dirt Jump BMX, Street BMX, Flatland BMX.

A BMX 20” kerékméretű kerékpár, amely a 80-as években jött divatba, és a mai napig népszerű típus. Négy szakág fejlődött ki belőle: a BMX racing, a BMX street, a BMX flatland és a BMX dirt jump. Az elsőt épített, ugratókkal nehezített földpályán űzik, amíg a dirt jump lényegét kizárólag az ugratások begyakorlása, fejlesztése jelenti mesterségesen épített ugratókon.

A flatland esszenciája az egyensúlygyakorlatok gyakorlása sima talajon, szép épített köztereken (pl. Hősök tere), miként a street stílus lényegét a városok közterein, korlátjain bemutatott akrobatikus mutatványok adják. De egy BMX nem feltétlen attól BMX, hogy 20 colos kereke van, hanem mert kifejezetten a kerékpárkezelés, az ugratás (ú.n. dirt jump), az ugratótrükkök (street és park), és az egyensúlytrükkök (flatland) megtanulására és bemutatására tervezték.

A BMX egyben a legerősebb, legtartósabb, legjobb ár/érték arányt biztosító kerékpártípus, a tervezés elsődleges szempontja emellett a jó kezelhetőség. A BMX már gyermekkorban gyakorolható sport, mely kiválóan fejleszti a motorikus készségeket. A kerékpár ára viszonylag alacsony, alkatrész-utánpótlása ugyancsak olcsón megoldható.

A BMX Racing (korábban BMX cross) típus lényegében egy kis kerékmérettel rendelkező, egyetlen áttétellel rendelkező mountain bike, gumija bütykös. Kisebb mérete ideálissá teszi ugratásokhoz, nincs „útban” sem a levegőben, sem érkezéskor, mint egy méretes váz nagy kerekekkel.

A legnépszerűbb „ugratós” stílus a már említett dirt jump, ilyen kerékpár kapható hagyományos 26”-os MTB kerékméretű változatban is, amely így már nem a BMX kategória része.

A BMX flatland kerékpár a racing változattal szemben sima futófelületű köpenyt alkalmaz, a tengelyvégeken a trükkök elvégzését segítő kilépőket, ún. pegeket találunk. Kiváló lehetőséget biztosít a mozgáskoordináció gyakorlására, fejlesztésére.

A BMX leginkább gyerekeknek, tinédzsereknek készült kerékpártípus, a felsorolt tevékenységeken kívül nem sok mindenre használható. A néhány kilométer az iskolába könnyedén megtehető rajta, de túrázáshoz, kirándulásokhoz nem éppen ideális. Nehezebben hajtható, a nyereg általában nem is emelhető fel a hatékony hajtáshoz megfelelő magasságra. (Az alacsony nyereg elengedhetetlen a trükkök kivitelezéséhez.) Az egyetlen áttétel sem a gyors haladást, sem a meredek, hosszú emelkedők leküzdését nem „támogatja.

A Bikepro webshopban a BMX kerékpár, illetve ennek nagyobb kerékméretű dirt jump változata egyaránt elérhető, elsősorban a hazai kerékpáriparban jól ismert Mali, Neuzer és Csepel márkák közül választhatunk. Webáruházunk „gagyival” nem foglalkozik, tehát egy belépőszintű BMX is éveken át jó szolgálatot tesz. A BMX trükkök sikeres kivitelezéséhez számos kiegészítő áll rendelkezésre, például erős, strapabíró alkatrészek, minőségi gumikülsők, kerekek, hajtóművek láncok, pegek, illetve biztonságot fokozó egyéb felszeres. Webáruházunkban ezen kellékek egytől egyig megtalálhatók. 

Ha a BMX választás terén maradtak még fehér foltok, érdemes elolvasni a Bikepro kerékpáros webáruház Hogyan vásárolj jó kerékpárt?E-book, amely a webshop honlapjáról ingyenesen letölthető. A 70 oldalon foglaljuk össze a kerékpárvásárlás fontos szempontjait, körbejárva, milyen is a „jó kerékpár”. Ha valóban megfelelő, minőségi kerékpárt keresünk, a „HVJK” nélkülözhetetlen eszköz. Emellett térjünk ki legújabb szolgáltatásunkra, a „Személyre szabott kerékpár ajánlásra”. A több évtizedes szakértelmere is tapasztalatra építve csomagunkban egy 29 kérdésből álló kérdőíven vezetjük végig a potenciális kerékpárvásárlót, amelyet a beküldés után szakértő kollégánk értékel ki. Ezt követően e-mail-ben személyre szabott tanácsadást és ajánlatot küldünk. A szolgáltatás ára 9990 Ft, amennyiben nálunk történik a kerékpár beszerzése, szolgáltatás ára 100%-ban beszámításra kerül a vételárba. A kerékpár megvásárlása után a tanácsadásban résztvevők automatikusan bekerülnek VIP csoportunkba, ahol számos kedvezmény és extra bónusz szolgáltatás érhető el. További információ a szolgáltatásról További információ a szolgáltatásról itt található.

Árukereső.hu Árukereső.hu