A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Fényvisszaverő Mellény

Ebben a kategóriában mindenféle testre rögzíthető, láthatóságot segítő termék található.
Rendezés:
Rendezés:

A jelen termékkategóriában a fényvisszaverő mellényt / ruházatot gyűjtöttük össze, amelynek használata lakott területen kívül - sötétedés után vagy rossz látási viszonyok közt - a KRESZ szerint kötelező. Ez lehet a jól ismert „láthatósági” mellény, vagy egyéb, megfelelő nagyságú fényvisszaverő felülettel ellátott ruházat.

A láthatósági öltözetnek – az egyéb fényvisszaverő kellékekhez hasonlóan - a járműből sötétben, tiszta időben legalább 150 méterről észlelhetőnek kell lenni. Mivel a rendelet specifikusan nem írja elő a klasszikus „láthatósági” mellény, lehetünk valamelyest kreatívok e téren. A lényeg a kellő kontraszt és a szemet „kiverő” árnyalat, amit a legnevesebb márkák által kínált kellékek tényleg magas szinten biztosítanak. Gondolunk itt a 3M öntapadós fényvisszaverő textilszalagra, amely "E" jóváhagyási jellel is el van látva. Ez a ruházatra felvarrható, így egy jó meleg kabátból is lehet „láthatósági”.

Másik nagy kedvencünk a Portwest láthatósági baseball sapka, amely sötétben megvilágítva szabályosan kiveri az autós szemét, de nappal senki meg nem mondaná, hogy nem egy divatsapka. A több márka által forgalmazott, különböző kialakítású műanyag nadrágszárra csiptethető fényvisszaverős pánt ugyancsak csodálatos találmány, szerintünk minden kerékpáros számára kötelező tartozék. Legjobb a nyeregtáskában tartani, és ha kedvezőtlen fényviszonyok, vagy egy ránk esteledés miatt szükség van rá, azonnal felvehető. És mivel a kerékpáros lába folyamatos mozgásban van, a gépjárművezető szemét még jobban vonzza. Persze a bő nadrágszár összefogására is tökéletes, de az csak hab a tortán!

Mint láthatjuk, a biztonságos közlekedéshez nem vagyunk az uncsi és nem túl esztétikus „láthatósági” mellényre vagy nagyapáink által nagy becsben tartott prizmára hagyatkozva! A Bikepro szívén viseli a kerékpárosok biztonságát, a lámpák mellett a fényvisszaverők terén is kiemelkedik a hazai kereskedések közül. A felsorolt és egyéb hasznos „macskaszemek” néhány száz forint kiadással letudhatók. Mindenki tegye biztonságossá és KRESZ-kompatibilissé magát és kerékpárját! A témában Bikepro szakkcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu