A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Csapos canti és V-fék fékpofa

Ebben a kategóriában az egyszerűbb, menet nélküli csappal rendelkező felnifék pofák találhatók.
Rendezés:
Rendezés:

A csapos fékpofarögzítés a régebbi fékrendszerek esetén gyakoribb. Itt a fékpofa nem szár- vagy furatmenetet, hanem enyhén barázdált csapszárt alkalmaz, amely a féktest erre a célra kialakított bilincses foglalatába illeszkedik. Manapság ez a rendszer lényegében kihalt, kizárólag régebbi, jellemzően MTB, BMX, túra vagy országúti felhasználásra készült kerékpárokon fordul elő.

A jelen termékkategória tehát a régebbi abroncsfék-rendszerekhez való csapos cantilever „kanti” és V-fék pofákat gyűjti egybe. Ennek megfelelően egy régebbi évjáratú kerékpár elkopott fékpofa-szettje cserélhető le általa, amelyből még ma is meglepően sok van szolgálatban, illetve vár „bevetésre” a garázsokban, pincékben és egyéb tárolókban.

A csapos szisztémát alkalmazó fékpofák egyébként nem relikviák: összetételükben lényegében megegyeznek a több kurrens rendszerhez készült típusokkal, technikai paraméterei is hasonlóak leszámítva a rögzítés módját. Azaz általában gumi, esetenként szintetikus anyagból készült betétek. A csapos canti és V-fék fékpofa mérete lehet rövidebb vagy hosszabb, ezt általában a felhasználás és az adott kerékpár vázparaméterei és fékrendszere diktálja. A rövid kialakítás 50mm körüli, a hosszú 70-80mm közötti. Az előbbi jellemzően kantifékekhez passzol jobban. Vásárlás előtt érdemes az elhasználódott pofa hosszát lemérni!

Az esztétika is fontos, ennek megfelelően a fekete szín mellett kék, sárga és egyéb színű fékpofák is kaphatók. A Bikepro webshopban a csapos fékpofák ára szettben 500-1200 Ft közt alakul, kivitel, szisztéma, szín és egyéb tulajdonságok függvényében. A kínált márkák közt szerepel az Alhonga, a nemzetközi kiegészítő specialista XLC, illetve hazai Trinity, Altrix és Zoogie. Végezetül a csere során a fékpofát pontosan be kell állítani, amiben Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre sorozatunk nyújt segítséget.

Árukereső.hu Árukereső.hu