A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Gyorszáras Tengelyű Első Agy

​Ebben a kategóriában többféle felni- és tárcsafékes, gyorszáras első agy található, amennyiben konkrét típusra van szükség, a sok termékre tekintettel ajánljuk a bal oldalt lévő termékkör- és termékcsalád-szűrőket.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpárkerék rögzítése a vázban és az első villában történhet hagyományos nyitott saruval vagy modern, felső kategóriás kerékpárok esetében átütőtengellyel. A nyitott sarunál a rögzítés módja lehet karral működtetett gyorsrögzítős vagy menetes csavaranyás. A jelen kategóriában szereplő első agyak gyorszárral vagy más néven patentzárral rögzülnek. A tengely többnyire menetes, amely rendszerint hagyományos kónuszos csapágyazást tartalmaz, de előfordul ipari csapágyas szisztéma is. Az utóbbi változatnál a teljes egység csapágyboltban kapható mélyhornyú csapágyegységgel pótolható.

A gyorszáras szisztéma a legelterjedtebb, a minőségi kerékpárokon mára sikeresen leváltotta az ősi csavaranyás rendszert. A fixi, egysebességes, kontrafékes, gyermek, BMX és agyváltós kerékpárokat leszámítva a legtöbb mai kerékpár patentszáras agytípust alkalmaz. Elvitathatatlan előnye a gyors és praktikus használat. Érdemes megjegyezni, hogy az újabb átütőtengelyes kerékrögzítés-rendszer ugyancsak létezik patentzár rögzítéssel és imbuszkulcsos csavarrögzítéssel.

A sarutáv a gyorszáras első agy esetében rendszerint 100mm, összecsukható és gyermek kerékpárokon 80-90mm is előfordul. Az agytest lehet féktárcsa fogadásra alkalmas (jobb esetben erre optimalizált) vagy kizárólag abroncsfékes kerékpárhoz készült. A tárcsafékes agytípusból manapság két szisztéma van forgalomban: Center Lock és 6-furatos. A CL-rendszer adapterrel fogadhat 6-futatost, de a másik irány nem járható. Végezetül az agy furatszámát is egyeztetni kell az abronccsal: a kerékagy-testen adott számú furat található a küllők számára, aminek meg kell egyezni az abroncs furatszámával!

A Bikepro webshop patentzár-rögzítést alkalmazó első kerékagyak széles választékát kínálja, legyen az tárcsafékrendszerhez való vagy fenifékes, jellemzően túra vagy országúti használatra tervezett. Ide tartoznak még a speciális első agydinamók is. A patentzáras kerékagyak ára jellemzően 1800-től 31000Ft-ig terjed. A gyorsrögzítős szisztémához külön patentzárat is kínálunk, ezen felül a legtöbb agytípushoz külön tengely is beszerezhető. A webáruházunkban forgalmazott márkák közt megtalálhatók az iparban legismertebbek, mint például a Shimano, a DT Swiss, a SRAM, a Joytech, az Acor, a Sunrace, a Sturmey Archer és a Novatec.

A kerékagyválasztás megkönnyítésében az alábbi BikePro szakcikkek nyújtanak segítséget:

VIllacsere

Váltórendszerekről

Árukereső.hu Árukereső.hu