A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Alátét, hézagoló kormánycsapágyhoz

Ebben a termékkategóriában Ahead kormánycsapágyhoz való különböző hézagoló alátététek találhatók.
Rendezés:
Rendezés:

A mai kerékpárokon két kormányszár-típust találunk. A gyakoribb az Ahead kormányszár és -csapágy, amely részleges magasságállítást kínál. Az Ahead kormánycsapággyal felszerelt kerékpár esetében a csapágy előfeszítését a kormánycsapágy-kupakon lévő csavarral lehet beállítani, majd a kormányszár rögzítésével lehet véglegesíteni. Amennyiben a kormányszár helyzete megváltozik, a csapágyjátékot újra be kell állítani.

A kormánymagasságot a köztes távtartó (hézagoló) alátétek átcsoportosításával, illetve a kormányszár 180 fokos hossztengelyirányú elforgatásával – pontosabban megfordításával - lehet állítani. A jelen termékkategóriában szereplő hézagoló alátétek szerepe tehát a kormánymagasság-állítás és a csapágybeállítás biztosítása.

Egy új villa beszerelésekor a villanyak méretre vágandó. A kormányszár felett elhelyezett hézagológyűrűk nem nyújtanak esztétikus látványt, így ha a kormánymagasság-beállítás megfelelő, a villanyakat célszerű méretre rövidíteni. Ügyeljünk arra, hogy a kormányszár-bilincs legfeljebb 5 mm-rel nyúlhat túl a villanyak felső peremén. Karbonnyakas villák esetében viszont jobb, ha a kormányszár a bilincs felső pereme fölé ér. Egy darab 5 mm-es hézagoló mindig maradjon a kormányszár felett! Fontos tudni, hogy a villanyak-vágás nem visszafordítható művelet!

Ha a kormányt feljebb kellene emelni, de már minden hézagoló a felfele mutató kormányszár alatt van, akkor a kormányszárat nagyobb dőlésszögűre kell cserélni. Ezzel további 1-3 cm emelés nyerhető. Ha ez sem oldja meg a megfelelő beállítást, akkor szóba jöhet az Ahead villanyak-hosszabbító adapter beszerelése, amely webáruházunk egy másik termékkategóriájában kap helyet.

Végezetül a kormánycsapágy (legfelső) záróeleme a gyártó által meghatározott beépítési magassággal rendelkezik, ami meghatározza a kormányszár legalacsonyabb helyzetét. Amennyiben ez probléma, a „kormánycsapágy-kupak” egy vele kompatibilis kialakítású, de kisebb beépítési magasságúra cserélhető.

Az itt szereplő hézagoló gyűrűk rendszerint ötvözött alumíniumból, ritkábban karbonkompozitból vagy ipari műanyagból készülnek. Az átmérő követi a villanyak-szabványokat, vagyis lehet Ahead 1”, 1 1/8”, 1 ¼” vagy 1,5”. Az 1 1/8” (28,6mm belső gyűrűátmérő) a leggyakoribb méret. A gyűrűk vastagsága (magassága) jellemzően 2 és 20mm közt van, így milliméter pontos kormánymagasság is beállítható.

A Bikepro kerékpáros webáruházban a legtöbb kormánycsapágy-típus és a hozzá való alkatrész megtalálható. Kormánycsapágy hézagolóból (távtartóból) többféle méret és szín áll rendelkezésre, továbbá komplett szett is kapható, amely többféle magasságot tartalmaz. Egy színes hézagoló-szettel – esetleg többféle színűvel - a kerékpár megjelenése egyedivé varázsolható. A gyártók tekintetében érdemes kiemelni az a2z, az Acor, az Altrix, a Csepel, a PRO, a Spyral, az XLC, a Zoggie valamint a Zoom alkatrészspecialista márkákat. A hézagolók kivitel és minőség függvényében 40-8000Ft áron kaphatók: ez utóbbi természetesen egy komplett szett, kiváló minőségű kormánycsapágy-távtartókból. A megfelelő kormánycsapágy típus kiválasztásához a Bikepro kerékpáros webáruház eme szakcikke nyújt segítséget.

Árukereső.hu Árukereső.hu