A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Tárcsafék légtelenítő szett

Ebben a kategóriában a hidraulikus tárcsafékekhez való légtelenítő szettek kapnak helyet. Az eltérő fékrendszerekhez és -folydékokhoz különböző típus és kiszerelés áll rendelkezésre.
Rendezés:
Rendezés:

A hidraulikus tárcsaféknél a fékezés során a fékkarban található dugattyú összenyomja a rendszerben lévő fékfolyadékot, ezáltal a kerékagynál elhelyezkedő, a tárcsát két oldalról közrefogó dugattyúk “összezárnak”, amin a fékbetétek helyezkednek el. A fékbetétek így két oldalról a speciális hőkezelt acéltárcsára nyomódnak, ennek hatására egyenletes fékhatás jön létre. Ez jelenleg a legmodernebb fékmegoldás kerékpárok számára. Mint ahogy a fentiekből kirajzolódik, a hidraulikus tárcsafékek egy komplett rendszert alkotnak. A zárt rendszernek előnye a bowdenes fékekkel szemben, hogy nem szennyeződik, és kicsi a súrlódás okozta energiaveszteség.

 

Hátránya, hogy ha sérül, akkor szervizelése bonyolultabb és szervizben elvégeztetve költségesebb. Időnként a fékfolyadékot le kell cserélni - ez folyadéktípus (ásványi, DOT) szerint változó -, valamint ennél gyakrabban a rendszert légteleníteni szükséges. Erre szolgálnak a jelen termékkategóriában szereplő eszközök. A tárcsafék gyártók kínálatában az adott modellekhez való légtelenítő szettek állnak rendelkezésre. Ha csak a saját fékünket szeretnénk javítani, akkor elegendő ennek a beszerzése. Viszont neves kiegészítő és alkatrészgyártók kínáltában is találkozhatunk ilyen szettekkel. Ezek hatalmas előnye, hogy szinte az összes hidraulikus fékrendszerhez használhatóak. Őszintén tudjuk ajánlani az XLC szettjeit.

 

Az itt szereplő szárszám pontos alkalmazásához, valamint a kerékpárszerelés minden fortélyának megismeréséhez érdemes feliratkozni az ingyenes "Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre" oktató sorozatunkra! 30-részes cikksorozatban mindent megtanítunk, ami a kerékpár otthoni szereléséhez szükséges. A javítás- és karbantartás-műveletek 95%-a szerepel benne, köztük számos műhelypraktika és hasznos "sufnitunig" tipp. Közben az összes kerékpáros szerszám használata is bemutatásra kerül, valamint eláruljuk, melyik az igazán jó eszköz, és melyiket érdemes kerülni. Mindezt könnyen emészthető formában, hatalmas illusztrációs képekkel és képaláírással.  A teljes cikksorozat reszponziv, azaz mobilon, és tableten is élvezettel fogyasztható. Nem kell mást tenni, mint ide kattintani!

Árukereső.hu Árukereső.hu