A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

BMX Váz

Ebben a termékkategóriában a BMX váztípus található.
Rendezés:
Rendezés:

A BMX a 80-as években jött divatba, és a mai napig népszerű kerékpártípus. Jellemzője az 20 colos kerékméret, ezen felül az erős acélváz alacsony átlépéssel az ugratások és trükkök megkönnyítéséhez. A vázgeometria a kerékméretnek köszönhetően relatíve gyors, mindazonáltal stabil és kiszámítható a tempós elugrásokhoz. Jellemzően a vázméretben nincs széles választék, tehát a tinik, a serdülők és a kistermetű felnőttek testméretéhez optimalizált. A BMX rendszerint komplett kerékpárként kapható, de versenyzéshez, egyedi bicajok összeállításához vázként is elérhető.

Négy szakág fejlődött ki belőle: a BMX krossz, a BMX street, a BMX flatland és a BMX dirt jump. Az elsőt épített, ugratókkal nehezített földpályán űzik, amíg a dirt jump lényegét kizárólag az ugratások begyakorlása, fejlesztése jelenti mesterségesen épített ugratókon. A flatland esszenciája az egyensúlygyakorlatok gyakorlása sima talajon, szép épített köztereken (pl. Hősök tere), miként a street lényegét a városok közterein bemutatott akrobatikus mutatványok adják. De egy BMX nem feltétlen attól BMX, hogy 20 colos kereke van, hanem mert kifejezetten a kerékpárkezelés, az ugratás (ún. dirt jump), az ugratótrükkök (street és park), és az egyensúlytrükkök (flatland) megtanulására és bemutatására tervezték. A vázkialakítás és a –geometria is ezt tükrözi.

A BMX a legerősebb, legtartósabb, legjobb ár/érték arányt biztosító kerékpártípus, a tervezés elsődleges szempontja emellett a jó kezelhetőség. A BMX már gyermekkorban gyakorolható sport, mely kiválóan fejleszti a motorikus készségeket. A kerékpár ára viszonylag alacsony, alkatrész-utánpótlása ugyancsak olcsón megoldható. A BMX krossz típus lényegében egy kis kerékmérettel rendelkező, egyetlen áttétellel rendelkező mountain bike, gumija bütykös. Kisebb mérete ideálissá teszi ugratásokhoz, nincs „útban” sem a levegőben, sem érkezéskor, mint egy méretes váz nagy kerekekkel.

A legnépszerűbb „ugratós” stílus a már említett dirt jump, ilyen kerékpár kapható hagyományos 26”-os MTB kerékméretű változatban is, amely már nem a BMX kategória része. Végezetül a BMX freestyle kerékpár a korssz változattal szemben sima futófelületű köpenyt alkalmaz, a tengelyvégeken a trükkök elvégzését segítő támaszokat, ún. pegeket találunk. Kiváló lehetőséget biztosít a mozgáskoordináció gyakorlására, fejlesztésére.  A Bikepro webshopban a BMX kerékpár, illetve ennek nagyobb kerékméretű dirt jump változata egyaránt elérhető, elsősorban a hazai kerékpáriparban jól ismert Mali, Neuzer és Csepel márkák közül választhatunk. A BMX trükkök sikeres kivitelezéséhez ugyancsak számos kiegészítő áll rendelkezésre, például erős, strapabíró alkatrészek, minőségi gumikülsők, kerekek, hajtóművek láncok, pegek, illetve biztonságot fokozó felszerelés.

Árukereső.hu Árukereső.hu