A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Váztáska

Ebben a kategóriában a kerékpározáshoz igen népszerű vázra szerelhető táskák kapnak helyet. A váztáska kerülhet a vázháromszög bármely szegletébe. Ez a táskatípus túrázáshoz és mindennapi közlekedéshez egyaránt beválhat.
Rendezés:
Rendezés:
Kerékpáros váztáskából többféle létezik, közös bennük, hogy a bicaj vázára rögzíthetők, csekély vagy közepes tároló kapacitást biztosítanak. A két legnépszerűbb típus a vázháromszögben elhelyezett háromszögtáska, illetve a felsőcsövön fekvő, rendszerint telefontokot is integráló váztáska. (A fentiekből következik, hogy a csomagtartó táskák, a nyeregtáskák és a kormánytáskák nem tartoznak ebbe a kategóriába.)

A váztáskánál manapság külön kell venni a „bikepacking” (másnéven “gravel” és az “adventure”) stílust és a klasszikus vázháromszögbe vagy felsőcsőre szerelhető táskákat. A trendi rendszerint többnapos kerékpáros kalandtúrát takaró bikepacking esetében a bringára közvetlenül és gyorsan applikálható táskamegoldásokat találunk. A funkció mindkét felhasználásnál nagyjából ugyanaz, csak az űrtartalom nagyobb a kalandtúrázásnál. A nagyobb kapacitás esetén fennáll a láb dörzsölésének veszélye, főleg ha a táskát rendesen megtömjük. A háromszögtáskák kisebbek, a felső-, illetve nyeregvázcső hajlatba kerülnek felszerelésre. Átfogójuk szivacsozott merevítést kap, ami megkönnyíti a bringa vállon cipelését. Kizárólag „kötözős”, tépőzáras kivitelt kapunk mindegyikből.

A váz felső csövére szerelt táskákat egykoron a triatlonversenyzők használták energiaszeletek, zselék tárolására. A specialista gyártók számára ma már a túrázók és hobbikerékpárosok jelentik a fő célcsoportot. A népszerűségük indokolt: a felsőcső váztáskából menet közben bármi egyszerűen kivehető, visszatehető, amit egyáltalán nem mondhatunk el a nyeregtáskáról, de még a háromszögtáska sem ideális ebből a szempontból.

A triatlonosok azt szerették benne, hogy a 6-10 órás bicajos táv során minden kalória aerodinamikus teszthelyzettel elérhető. Ráadásul a kormányszár (stucni) mögött ez a táskatípus nem növeli a légellenállást. A hobbisták minderre legyinthetnek, de a praktikum ettől még elvitathatatlan. És ha még azt is hozzátesszük, hogy a felsőcső táska fedelében akár mobiltelefon is helyet kaphat: már érthető, hogy a Bikepro webshopban miért ezekből van a legszélesebb kínálat.

Az ilyen váztáskák általában 1 liter űrtartalommal bírnak, és rendszerint kemény oldalfallal rendelkeznek, mivel „állniuk” kell, nem pedig „lógni”. A méret tekintetében a legtöbb felsőcsőtáska fél-egy liter kapacitást nyújt, de létezik felfele harmonika szerűen bővíthető, illetve két oldalt „lelógó” zsebbel kiegészített is, természetesen lényegesen nagyobb űrtartalommal.

A vázbelsőben elhelyezett háromszögtáska hasonló vagy kissé nagyobb kapacitású, a majd’ teljes vázháromszöget kitöltő bikepacking-variáns akár 5 literes is lehet. A váztáska jellemzően poliuretán bevonatú szövetből készül, opcionálisan esővédő borítással kiegészítve. A szivacsbélésének köszönhetően a felhasználás rendkívül sokrétű: semmi nem akadályozza meg a közlekedőt, kirándulót vagy túrázót hogy mobiltelefonját, fényképezőgépét, zenelejátszóját, szemüvegét, iratait, illetve bármilyen egyéb szükséges holmiját ne ilyen tárolóba helyezze. Tehát mindenki maga döntheti el, hogy mire használná legszívesebben a váztáskát. A kerékpár irányítását egyik változat sem befolyásolja, stabilan „ül” a váz tetején vagy azon belül.

A Bikepro webáruház számos különböző váztáska modellt kínál, a felül elhelyezettet az egész kicsi „triatlonostól” a „túrázós” óriásig, vázon belüliből pedig hosszúkást vagy „medvesajtost”. A gyártók közt szerepel a nemzetközi piacon jól ismert NewLooxs, PRO, SKS, XLC és Zéfal, emellett a kerékpáros kiegészítőkre szakosodott Bikefun, M-Wave, Spyral, Trinity és Velotech márka kínál többféle megfizethető modellt. Egy megfelelő színvonalú, egyszerű váztáska ára bő 1500 Ft, mindemellett egy profi gravel/adventure darabért tízszer ennyit kell áldozni. 5-6 ezerért viszont már nagy kapacitású, oldalzsebes felsőcső táska kapható, egy ilyennel felvértezve nyugodtan indulhatunk a kirándulásokra, kerékpáros túrákra. A kerékpáros táskákkal kapcsolatban átfogó Bikepro szakcikk is született, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu