A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Váz Lakat

Ebben a kategóriában a támvilla összekötőre szerelhető, hátsó kerék elfordulását megakadályozó lakattípus található. Többhöz lehet kiegészítő kábelt venni, amellyel a kerékpár fix ponthoz rögzíthető.
Rendezés:
Rendezés:

A vázlakat (nevezik még patkózárnak) hazánkban nem kifejezetten népszerű típus, de Európa nyugati felén majd’ minden közlekedésre használt kerékpáron szériatartozék. Az ok minden bizonnyal a közbiztonság helyzetében keresendő. A vázlakat semmi mást nem test, mint a hátsó kereket zárja, annak forgását megakadályozza. Ettől még a kerékpár megemelve, vállra véve, furgonba suvasztva eltulajdonítható. Akkor ezzel téma lezárva – gondolja a weboldalunkon böngésző lakatvásárló…

Nem teljesen. Számos érv szól eme lakattípus mellett, bizonyos feltételek mellett kiváló alternatívája lehet a súlyos, körülményes szállítható láncos, sodronyos vagy kábeles kerékpárzárnak. A patkózár szinte bármilyen kerékpár számára alapszintű védelmet biztosít. a vázra integrált patkózár önmagában használva nem annyira az eltulajdonítást, mint inkább a kerékpár illetéktelen használatát előzi meg. A tartozékkal – például lánccal, lakattal vagy kábellel – kiegészítve a kerékpár sok esetben hatékonyabban védhető a lopás ellen, mint az alacsonyabb színvonalú hordozható kerékpárlakatok esetében.

A zárás e típusnál majd’ minden esetben kulccsal történik, a számkombinációs zárbetét nem terjedt el. Kinyitás után két lehetőség kínálkozik a kulccsal kapcsolatban: így is kihúzható vagy csak zárt állapotban lehet ezt véghezvinni. Mindkét stratégiának van előnye és hátránya, ha tudunk vigyázni a kulcsra, a kiszedés a jobb ötlet. Mint említettük, a vázlakat által nyújtott biztonság a kiegészítőkön múlik. Például egy külön megvásárolható prémium sodronnyal vagy lánccal felvértezve a kerékpár már bármilyen utcai „tereptárgyhoz” hozzálakatolható.

Amennyiben patkólakatunk elég erős, a lakatba beleakasztjuk a két hurkot, azt átvezetjük a bicaj néhány pontján majd egy utcai „tereptárgyon” is, ezzel a tolvaj feladata már lényegesen nehezebb. Szerencsénkre a két típus (a merev zárprofil és a flexibilis sodrony) feltörése eltérő szerszámot igényel, így kétszer olyan biztosak lehetünk abban, hogy órák múlva a helyén találjuk kerékpárunkat. Amit fontos még figyelembe venni, hogy a vázlakat csakis ehhez való konzollal rendelkező vázakra szerelhető fel!

A Bikepro webáruházban vázlakatból csakis a technikailag fejlett, masszív, hőkezelt acélból készült típust kínálunk. A gyártók között szerepel a szakma három leismertebb márkája, az amerikai Kryptonite, a holland AXA és a német Trelock. Emellett néhány kerékpáros kiegészítőkre szakosodott márka termékei is elérhetők, mint a Tonyon és az XLC. Talán meglepő, hogy a legdrágább modell a középkategóriás U-lakatokkal, láncos, sodronyos vagy kábeles zárakkal van egy szinten.

De nincs mit csodálkozni, a technológia és a zárbetét lényegében azonos, így a 14000 Ft egyáltalán nem túlzás egy csúcs Trelock „patkózárért”. A zár nélküli kiegészítő kábelek sem olcsók: egy prémium Kryptonite Kryptoflex majdnem 20000 Ft-os kiadást jelent, szerencsére kapható ennek negyedéért is megbízható modell. Emellett kapható zár nélküli Trelock lánc is, amely lényegében a láncos lakat biztonsági szintjét „hozza”. A Tonyon márka pedig lánccal együtt szettben is kínálja. A felsoroltak valamelyikkel felszerelkezve a kerékpár már nagy biztonságban tudható. A mindennapi kerékpáros közlekedéshez használt lakatokkal kapcsolatban kerékpáros webáruházunkban informatív szakcikk áll rendelkezésre, emellett a kerékpárzárakkal kapcsolatban újabb Bikepro szakcikk is született.

Árukereső.hu Árukereső.hu