A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

1,5 col félintegrált, kormánycsapágy, 1.5 colos

Ebben a kategóriában az 1,5 colos félintegrált Ahead kormánycsapágy található, belső csészés, nem tapered típus,jellemzően extrém felhasználásra készült MTB kerékpárokon fordul elő.

A kerékpárokon két fő kormánycsapágy-rendszer van forgalomban: a régebben használatos menetes típus, illetve a mára már széles körben elterjedt menet nélküli Ahead rendszer. Ez utóbbi többféle villanyak-átmérőhöz készül, kezdve az „őskori” 1”-os rendszertől a legelterjedtebb 1 1/8”-on és a kúpos szisztémákon keresztül a jelen termékkategóriában szereplő – akár kuriózumnak is tekinthető - alul-felül 1,5 col villanyakhoz valóig. Ez lehet integrált, félintegrált vagy hagyományos köztes csészéket alkalmazó. A jelen termékkategória az integrált típusokat gyűjti egybe: a hagyományos csészés típus webáruházunk másik csapágykategóriájában szerepel.

A mai kormánycsapágy-rendszerek bonyolultak, bemutatásuk magyarázatot igényel. A kormánycsapágy a váz fejcsőbe illeszkedik, közvetlenül bepréselve vagy köztes csészével együtt. A félintegrált rendszer esetében egy vékony köztes csésze védi a vázat a csapágymozgás okozta amortizációtól, tehát a csapágy nem közvetlenül a vázba kerül. Integrált csapágyrendszer esetében nincs köztes csésze, a csapágy közvetlenül a vázfejcső erre kialakított felületére kerül laza illeszkedéssel, azaz préselést sem igényel, mint a csészés rendszerek. Mivel a felfekvés közvetlen, a csapágymozgás okozta amortizáció hosszútávon problémát okozhat. Ennek elkerülése érdekében a csapágy felületét bőven el kell látni kenőzsírral, és az csapágyállapot rendszeres ellenőrzésé szükséges.

A félintegrált változat a két fő rendszer közti átmenetet alkotja. A beszereléshez először be kell préselni a csészéket, ami célszerszámot igényel. A csapágyak mindkét esetben rendszerint mélyhornyú, tömített „ipari” típus. Félintegrált rendszer esetében a köztes csészék általában alumíniumötvözetből készülnek. A csapágybeállítást minden Ahead rendszernél a felső kupakban található imbusz csavarral végezzük.

Figyeljünk arra, hogy a kormánycsapágy rendszeres karbantartást igényel, bizonyos időközönként pedig cserére szorul. A Bikepro kerékpáros webáruházban a legtöbb kormánycsapágy-típus megtalálható, viszont ennél a típusnál nincs bő választék. A megfelelő kormánycsapágy típus kiválasztásához a Bikepro kerékpáros webáruház eme szakcikke nyújt segítséget.

Árukereső.hu Árukereső.hu