A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Tengely Csavarok

Ebben a kategóriában a keréktengelyek rögzítésére szolgáló különböző csavarok kapnak helyet, köztük biztonságot fokozó, lopásgátló típusok is.
Rendezés:
Rendezés:

A nyitott sarus vázba vagy villába a kerékrögzítés rögzítés módja lehet gyorsrögzítős (más néven patentzáras) vagy menetes csavaranyás. Ez utóbbi a tradicionális módszer, itt az agyak menetes tengelyt és hagyományos kónuszos csapágyazást alkalmaznak, a kiálló tengelyvégre pedig csavar kerül. Ez a kerékpár őskorából származó kerékrögzítés manapság egysebességes, kontrafékes és agyváltós kerékpárikon fordul elő, de régebbi – és jellemzően olcsóbb lánc- és agyváltós kerékpárokon is felbukkan. Emellett majd’ minden gyermek, BMX, fixi és pályakerékpár is ezt a kerékrögzítést alkalmazza. Előnye az egyszerűség, hátránya a lassabb, körülményesebb kioldás és rögzítés.

A Bikepro webshopban a legtöbb fent említett kerékpártípushoz kapható tengelycsavar. Figyelni kell arra is, hogy a BMX első kerékagyak tengelyei a fokozott terhelés miatt nagyobb átmérővel rendelkeznek, így nem kompatibilisek a többi kerékpártípussal, emellett a hozzájuk szükséges csavaranya is nagyobb belső átmérővel rendelkezik. Méret tekintetében az első keréktengelyre rendszerint M9, a hátsóra M10 tengelyanya szükséges, BMX-ek esetében M10 és M14 is előfordul. Nem metrikus méretek is előfordulnak, ilyen a 3/8” és az 5/16”. Sok esetben a csavaranya a biztonságot is szolgálja: ilyen a hagyományos szerszámokkal nem lecsavarozható biztonsági tengelyanya.

A tengelycsavarok ára webáruházunkban jellemzően 60-től 10000 Ft-ig terjed. A felső véglet persze speciális felhasználásra szánt biztonsági tengelyanyát takar, amit saját szerszámával együtt szállítunk. Egyes tengelycsavarok tengellyel és kónuszokkal együtt „csomagban” érkeznek. Érdekes változat a lopásgátló rendszert alkalmazó tengelyanya, amely hagyományos szerszámokkal, módszerekkel nem távolítható el.

Árukereső.hu Árukereső.hu