A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Hátsó Csomagtartó

Kerékpárra szerelhető hátsó konzolos csomagtartók
Rendezés:
Rendezés:

Egy kellően stabil kerékpáros hátsó csomagtartó elengedhetetlen a néhány napos vagy annál hosszabb lélegzetvételű túrákhoz, emellett praktikus kiegészítő a mindennapos közlekedéshez, bevásárláshoz, ügyintézéshez. A hátsó vázsarura és támvillára rögzített csomagtartó lehetővé teszi a nagyobb méretű és nehéz csomagok szállítását. Az ilyen típus feltétele, hogy a váz rendelkezzen felfogató szemekkel, amely csavarrögzítést fogad. Ennek hiányában nem marad más, mint nyeregcsőre történő rögzítés vagy a bikepacking táskák alkalmazása.

A hátsó csomagtartók régebben kizárólag acélból készültek, de ma már elterjedt az alumíniumcső-szerkezet, amely nemcsak stabilabb, hanem valamivel könnyebb is a hagyományos acélpálcás konstrukciónál. Habár eredetileg a tartók táska, kosár vagy málha szállítása készültek, manapság gyerekülés is gyakran látható rajtuk. Fokozott terhelés esetén érdemes nagy átmérőjű alumíniumcsövekből készült típust beszerezni!

A kerékméret-kompatibilitásra figyelni kell. Rendszerint a csomagtartó vagy egy specifikus kerékmérethez készül, vagy magassága tág határok közt állítható. Ez utóbbi sajnos kevésbé stabil, így ha lehet, szerezzük be a kerékpárhoz passzoló típust. Ha mindez teljesül, a jobb csomagtartók a legtöbb váztípusra egyszerűen felszerelhetők, és minden rögzítéshez szükséges kiegészítővel el van látva. Esetleg a tárcsafékes bringáknál merülhet fel némi probléma e téren, így ezekhez a gyártók külön csomagtartó modelleket is kínálnak.

Az utóbbi időben a táskák, kosarak vagy éppen gyerekülések fogadására gyorsrögzítős csatlakozás is rendelkezésre áll, lehetővé téve a csomag másodpercek alatti le- és felszerelését. Ez előnyös, amikor a kerékpárt leparkoljuk, majd bevásárolunk. Erre több szisztéma létezik: ilyen például az XLC márka „Carry More” vagy a Topeak „QuickTrack” szállítórendszere. Egy ilye rendszernél nem kell mást tenni, mint a táskát a csomagtartó felületére csúsztatni, és a kattanás után az stabilan rögzül: nincs szükség szerszámra, pántokra vagy csatra. A táska vagy kosár levételéhez pedig mindössze a sárga kioldó gombot kell megnyomni, majd a “poggyászt” a csomagtartóról hátrafelé kicsúsztatni!

A Bikepro webshop többféle kialakítású és terherbírású hátsó csomagtartót kínál. A gyártók soraiban szerepel az egész világon is közkedvelt Blackburn és az XLC, emellett a kerékpáros kiegészítőkre szakosodott hazaimárkák, mint a Bikefun, a Csepel, a Spyral, a Trinity és a Zoogie. Az vételár tekintetében nagy a szórás: egy megfelelő színvonalú, egyszerűbb csomagtartót már 6000 Ft-ért kapható, ellenben egy profi alucsöves Blackburn modell ára bőven 10 ezer forint felett van. Az utóbbi prémium csomagtartóval nyugodtan elbiciklizhetünk a világ végéig – ezt már sokan be is bizonyították!

Árukereső.hu Árukereső.hu