A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Bowdenvágó

Ebben a kategóriában a bowdenház, bowdenszál (huzal) méretre vágásához alkalmas bowdenvágó szerszám található.
Rendezés:
Rendezés:

A bowdenek és a bowdenház leszabásához mindenképpen használjunk speciális bowdenvágó fogót. A jó minőségű, e célra gyártott szerszámmal rojtosodás nélkül lehet a bowdent leszabni, és a házvégek is egyenletesebbek lesznek, így kevesebbet kell reszelővel finomítani rajtuk. A bowdenvágó fogó nagy előnye, hogy a házat közel 360 fokban közrefogja, segítségével az esetek többségében egyenes, a hosszra merőleges felületet kapsz. Ha nem tökéletes a végződés, próbálkozhatunk fél centivel beljebb egy újabb vágással, vagy finoman reszeljük le a sorját, szálakat. Az eldolgozás végeztével a belső műanyag bélést egy hegyes szerszámmal kell kinyitni. Végezetül 1-2 jó tanács: ha az előző bowdenház-szakaszok megfelelő méretűek voltak, akkor azokat vedd alapul az új szakaszok leszabásához. Minden esetben húzz a végekre a bowdenház-kupakokat.

 

A másik bowdenszereléshez használatos célszerszám a bowdenfogó, amely a bowden feszítését biztosítja, miközben a rögzítőcsavart megszorítjuk. Nagyon hasznos, sokan "harmadik kéznek"hívják. Végezetül az általános fogótípusoknak is jó hasznát vehetjük a kerékpárszerelés és –karbantartás során. A kombinált fogó mindenki jó barátja, a kerékpárszerelésben rendszerint az alkatrész rögzítésére használjuk – azaz sosem a csavarok behajtására, meglazítására. Ez alól egyetlen kivétel, amikor a csavar nyílása vagy feje megsérül, és a megfelelő szerszámmal nem hajtható. Ilyenkor a rögzítőfogó a jobb szerszámválasztás, tekintve a szorítóerőt a mechanikája biztosítja, így a szerelőnek nem kell az elfordítás mellett még a rögzítéssel is bajlódni. A leggyakoribb alkalmazása a fogóknak az apró, nehezen megfogható alkatrészek kezelése, például köszörülés esetén annak stabil tartása. Célszerű több méretet tartani a fogókból, így mindkét típusú feladathoz lesz megfelelő eszköz.

 

Az itt szereplő szárszám pontos alkalmazásához, valamint a kerékpárszerelés minden fortélyának megismeréséhez érdemes feliratkozni az ingyenes "Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre" oktató sorozatunkra! 30-részes cikksorozatban mindent megtanítunk, ami a kerékpár otthoni szereléséhez szükséges. A javítás- és karbantartás-műveletek 95%-a szerepel benne, köztük számos műhelypraktika és hasznos "sufnitunig" tipp. Közben az összes kerékpáros szerszám használata is bemutatásra kerül, valamint eláruljuk, melyik az igazán jó eszköz, és melyiket érdemes kerülni. Mindezt könnyen emészthető formában, hatalmas illusztrációs képekkel és képaláírással.  A teljes cikksorozat reszponziv, azaz mobilon, és tableten is élvezettel fogyasztható. Nem kell mást tenni, mint ide kattintani!
 

Árukereső.hu Árukereső.hu