A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

700C országúti külső gumi, 622-es perem átmérőjű, 18-28 mm-es szélességű köpenyeket találsz itt.

Ebben a termékkategóriában a következők kapnak helyet: 700C országúti külső gumi, 622-es perem átmérőjű, 18-28 mm-es szélességű köpeny.
Rendezés:
Rendezés:

Az országúti kerékpárok tradicionális kerékmérete 700c, amely 622mm peremátmérővel rendelkezik. Mindkét elnevezés használatos. Jó tudni, hogy a 700c országúti kerék, a 28”-os trekking és a 29”-os MTB ugyanazt az ETRTO szabvány szerinti 622mm abroncsperemátmérőt alkalmazza. Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy az említett összes kerék és gumimodell csereszabatos. Az országúti külsők 20-28mm szélességükkel, mintázat nélküli futófelülettel kizárólag aszfaltra készülnek. Oldalfaluk és futófelületük vékonyabb, amit a sűrűbb szövetanyag kompenzál. A 28-47mm széles trekking gumik az alacsony, sűrű mintázatnak és a folyamatos futóélnek köszönhetően a szilárd burkolattól a döngölt vagy murvás földutakig mindenhol helytállnak. A 29”-os MTB felhasználásra készült külső gumik rendszerint 51-60mm szélesek, a felhasználás függvényében alacsony és apró vagy magas és ritkás mintázatot kínálnak. Tehát mind a gumiszélesség, a -mintázat és a -felépítés eltér, ugyanazon kerékre bármelyik nem szerelhető fel.

Az országúti gumik a keskeny, pehelykönnyű kialakításhoz passzoló felniszélességet kívánnak. A szélességet, illetve a megfelelő peremátmérőt a gumin szereplő ún. ETRTO szám jelöli. Csere esetén, a bicaj kerekén lévő gumi ezen adatait kell legyezni. Az ETRTO szám két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 700x23c mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (23-622), ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva. Tehát a 700c-nek nevezett szabvány külső gumi univerzális ETRTO száma 622, mint ahogy a kategóriamegjelölésben is szerepel. Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték országúti kerékpárok esetén 60-80% közötti, így a jellemző 25mm széles gumi 16-20mm felniszélességet feltételez.

Általánosságban elmondható, hogy a gumiabroncs gumiból, általában textil erősítővázból és acélból vagy Kevlar/Aramid sodronyból áll. Lehet benne belső gumi (más néven tömlő), de fokozatosan terjed a tömlő nélküli tubeless rendszer, amelynél a tömítést a gumiabroncs és a tömítő folyadék végzi. A gumiköpeny mintázata MTB kerékpárok esetében nagymértékben meghatározza a menettulajdonságot, a tapadást, a fékezhetőséget és a kanyarvételt. Szilárd burkolatra szánt gumiköpenyek esetében a mintázat nem annyira fontos, a tapadást nem növeli, még nedves időjárásban sem.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu