A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Enduro Kerékpár

Ebben a kategóriában az Enduro szakághoz / stílushoz / EWS versenyzéshez tervezett 26", 27,5" és 29" kerékméretű MTB kerékpárok szerepelnek 150-180mm rugóúttal.
Rendezés:
Rendezés:

A jellemzően 160-170mm rugóutat kínáló enduro kerékpár a leggyorsabban fejlődő MTB szakág képviselője. Nem véletlenül, hiszen az AM/trail gépekkel együtt sokoldalú és élvezetes típus: bárhova fel lehet jutni rajtuk, majd onnan le is lehet jönni könnyeket fakasztó élménnyel. Az enduro mint sportág is létezik, hivatalos elnevezése EWS, amely szakaszokból álló többnapos versenyeket takar. A lejtmeneteket az induló profik és amatőrök mért időre teljesítik, míg a transzferszakaszok – az adott időlimiten belül - saját tempóban abszolválhatók.

A legtöbb enduro bringa épített bikepark pályájára is elég tartalékkal rendelkezik, a DH és freeride kerékpárok méltó alternatívája. Jórészt csúcskategóriás gépekről beszélünk, nem ritkán karbonkompozit vagy jó minőségű alumínium vázra építve. A 160-170mm rugóút ellenére viszonylag könnyűek (13-14kg össztömeg), felfüggesztési rendszerük technikailag fejlett, összetett, intelligens szelepvezérléssel, így a gyors, szilás-gyökeres „hajmeresztő” lejtmenetek mellett hosszabb emelkedők is teljesíthető.

Ha valakit nem igazán zavar a kissé lassabb tempó az emelkedőkön, viszont lefelé maximumot szeretné kihozni a lehetőségekből, akkor az enduro kategóriát egyértelműen neki való. Kisebb átalakításokkal, könnyű gumikkal akár egy technikásabb és MTB maraton is teljesíthető egy enduro kerékpár nyergében, de az előbb említett okból kifolyólag dobogós helyezésre nemigen számíthatunk. Ellenben ugyanezen a bringán másnap DH gumikkal felszerelkezve „csapathatunk” a közeli bringaparkban, esetleg indulhatunk DH versenyen is. Enduro választáskor háromféle kerékméretből választhatunk: 29, 27,5 és 27,5+. (A régebbi 26”-os méret ritka, hisz’ a szakág frissebb, mint a kerékméretben történt jelentős változások. Ilyen gépeket csakis a használtpiacon találunk, de csak azok vágjanak bele, akik értenek a kerékpár állapotának pontos félmérésébe!)

Előre el kell döntenünk, hogy gyorsak akarunk lenni, amelyhez a 29er passzol leginkább, vagy inkább élvezni akarjuk a száguldást és az ugratgatást, ahol a 27,5” (650b) méret elvitathatatlan előnyökkel kecsegtet. Ha pedig a kényelem és a stabilitás a fő szempont, ott az extraballonos 27,5+, amely közel a 29er átmérőjét biztosítja jellemzően 60-70mm (2,5-2,8”) gumiszélességgel párosítva. A lejtmeneti gyors tempónál fontos a stabilitás, ezt segíti elő a lapos fejcsőszög (65-66°) és a progresszívnek is nevezett „Forward Geometry”. Ez utóbbi hosszú felsőcsövet jelent rövid stucnival kombinálva.

Az alkatrészeket tekintve az all-mountain kategóriához képest nagyobb – jellemzően 36 mm-es - becsúszószárral rendelkező teleszkóp villákat találunk, továbbá szériatartozék az állítható magasságú dropper post nyeregcső. Az enduro bringa szinte kizárólag egy lánctányéros hajtásrendszer kap, valamelyest beáldozva az áttételtartományt az egyszerű kezelés és megbízhatóság oltárán. A Bikepro webshop MTB kínálatában szerepel a népszerű enduro MTB típus, többek közt a nemzetközileg is elismert Rock Machine kerékpármárka palettájáról válogathatunk.

Talán nem kell magyarázni, hogy ebben a szegmensben ne is keressük a belépő kategóriát és az ehhez tartozó vásárlóbarát árcédulát. Készüljünk fel hét számjegyű összegekre, mindazonáltal ezért a pénzért már csúcstechnikát kapunk, fejlett légrugós, hidraulikus csillapítást kínáló, többforgáspontos felfüggesztéssel, erős hidraulikus tárcsafékekkel, minőségi, strapabíró vázzal, alkatrészekkel és kiegészítőkkel. Extrém terepre, hosszútávú megmérettetésekre ennél gyengébb „cuccokkal” nem érdemes elindulni!

Netalán eme jellemzés tanulmányozása után továbbra is bizonytalanok lennénk a megfelelő kerékpár kiválasztásában, érdemes elolvasni a Bikepro kerékpáros webáruház Hogyan vásárolj jó kerékpárt?E-book, amely a webshop honlapjáról ingyenesen letölthető. A 70 oldalon foglaljuk össze a kerékpárvásárlás fontos szempontjait, körbejárva, milyen is a „jó kerékpár”. Ha valóban megfelelő, minőségi kerékpárt keresünk, a „HVJK” nélkülözhetetlen eszköz. Emellett térjünk ki legújabb szolgáltatásunkra, a „Személyre szabott kerékpár ajánlásra”. A több évtizedes szakértelmere is tapasztalatra építve csomagunkban egy 29 kérdésből álló kérdőíven vezetjük végig a potenciális kerékpárvásárlót, amelyet a beküldés után szakértő kollégánk értékel ki. Ezt követően e-mail-ben személyre szabott tanácsadást és ajánlatot küldünk. A szolgáltatás ára 9990 Ft, amennyiben nálunk történik a kerékpár beszerzése, szolgáltatás ára 100%-ban beszámításra kerül a vételárba. A kerékpár megvásárlása után a tanácsadásban résztvevők automatikusan bekerülnek VIP csoportunkba, ahol számos kedvezmény és extra bónusz szolgáltatás érhető el. További információ a szolgáltatásról További információ a szolgáltatásról itt található.

 

Árukereső.hu Árukereső.hu