A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Nyeregcsavar Integrált Bilincshez

Ebben a termékkategóriában a nyeregcsővek (nyeregszárak) rögzítéséhez szükséges csavarok szerepelnek, integrált bilinccsel rendelkező bringákba, jellemzően acél vázasokba.
Rendezés:
Rendezés:

Kerékpározás közben a nyereg biztosítja az egyetlen fix pontot, annak magassága pedig meghatározó mind a kényelem, mind a leadott teljesítmény szempontjából. A stabil rögzítést a jelen termékkategóriában szereplő csavarrögzítés teszi lehetővé. A régebbi kerékpárokon a nyeregcső rögzítése a vázba integrált szisztémával történt, ma ez rendszerint egy külön bilincselem. Ebben a kategóriában a bilincs nélküli csavaros rögzítés kap helyet, amely lehet imbusz csavaros-perselyes vagy hatlapfejű csavaranyával rögzített.

Súlyunk döntő része a nyeregre nehezedik, ami jelentős terhelést ró a nyeregcsövet tartó bilincsre. Éppen ezért annak rögzítésére csakis e célra tervezett csavart használjunk! A magasabb szintű MTB, trekking, túra és országúti vázak a nyeregcső-bilincsnél perselyes ellenelemet fogadnak, az alsóbb árszegmenshez tartozó átmenőcsavarosak, a megszorítás külső anyacsavarral történik. A korrózió megakadályozására az alapanyag krómozott vagy rozsdamentes acél.

A nyeregcső-csavarrögzítés a nyeregpozíció két paramterét állítja: a magasságot valamint a nyereg vázzal való párhuzamos állást. Az utóbbi egyértelmű: a kettőnek egy síkban kell állni. A magasságállítást viszont a lábhossz függvénye: a nyereg hozzávetőleg akkor van a megfelelő helyzetben, ha a lábszár a legalsó pedálpozícióban nincs egyészen kinyújtva. Teljesen kinyújtott helyzetnél a pedálozás egyenetlenné válik, túl alacsony nyeregállás esetén pedig a térd fokozottan terhelt, emellett a teljesítmény is romlik.

A nyeregmagasság beállításához a nyeregszár-rögzítő csavart kell meglazítani, majd a megfelelő nyeregpozíció beállítása után rögzíteni. A nyeregcsövet soha ne húzzuk ki a száron található „stop”, „max” vagy „min insert” jelölésen túl. Ügyelni kell a helyes megszorítási nyomatékra. A túlzott nyomatékkal történő megszorítás a nyeregcsőben és a vázban egyaránt kárt tehet! Alumínium, titán vagy acél vázba beillesztett alumínium vagy titán nyeregcső érintkező felületét minden esetben zsírozni kel. A szénszálas alapanyagból készült nyeregcsövet és vázat viszont tilos zsírozni, ehelyett a vázzal érintkező csőszakaszra speciális szénszálas szerelőpasztát kell felvinni!

A Bikepro webshopban a bilincses rögzítési rendszer mellett a vázcsövet közvetlenül összehúzó rendszerhez is többféle speciális csavart kínálunk a hazai Neuzer márkától. A hagyományos rögzítőcsavarok ára típustól, kialakítástól és minőségtől függően 200-tól 400 Ft-ig terjed.


 

Árukereső.hu Árukereső.hu