A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár szerszámkészlet a leggyakoribb eszközökkel

Egy kézben elférő mini szerszámkészlet nélkül soha ne induljunk útnak! A leggyakorabban szükséges szerszámokat - imbuszkulcsokat, csavarhúzót és láncbontót - tartalmazza.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpár technikai eszköz, így karbantartást, javítást igényel. A meghibásodások döntő része egy kompakt, zsebméretű szerszámkészlettel orvosolható. Ennek hiányában nagy bajba kerülhetünk egy bringázás során: ilyen hiba lehet egy kilazult stucnicsavar, ami miatt elfordul a kormány, ne adja Isten elesünk és túl nagy nyolcas kerül a kerékbe. Ezek miatt kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy szerszám híján nem tudunk továbbmenni. Aki már átélt ilyet, legközelebb visz magával alapvető szerelékeket, köztük egy marokszerszámot - más néven zsebszerszámot – kinek hogy tetszik.

 

Kiválasztásakor gondoljuk át, mire van szükségünk. Ha régi kerékpárunk van, vagy olyan, amin sárvédő, csomagtartó is van, olyan szerszámot válasszunk, amin van villáskulcs és csavarhúzó is, de ha a pedálunk csak imbuszos rögzítésű, akkor nincs szükségünk 15-ös pedálkulcsra. Ha a fékünk tárcsája torx csavarral lett rögzítve, legyen torx kulcs a készleten, mert a tárcsa lelazulhat. Ezen felük másra lehet szüksége egy montisnak, mint egy országútisnak. Egy szingót használó országútis nem sokat tud kezdeni egy hagyományos gumileszedővel, de egy montisnál – a fokozott defektveszély miatt – fontos, hogy legyen gumileszedő. Mindenféle bringásnak fontos azonban a láncbontó, mert az mindig a legrosszabbkor szakad el, mozgásképtelenné téve minket, viszont könnyen javítható hiba.

 

A multifunkciós marokszerszámok jellemzően 8-25 funkciót kínálnak, hőkezelt Cr-Va vagy Cr-Mo szerszámacélból készül. A „markolat” rész rendszerint aluötvözet vagy műanyag alapanyag. Otthoni karbantartáshoz is alkalmazható, bár arra egy alap szerszámkészlet praktikusabb választás. Gyors szerelésekhez, beállításokhoz ellenben ajánlható, ilyen használat mellett is több évig szolgál.

 

Az itt szereplő szárszám pontos alkalmazásához, valamint a kerékpárszerelés minden fortélyának megismeréséhez érdemes feliratkozni az ingyenes "Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre" oktató sorozatunkra! 30-részes cikksorozatban mindent megtanítunk, ami a kerékpár otthoni szereléséhez szükséges. A javítás- és karbantartás-műveletek 95%-a szerepel benne, köztük számos műhelypraktika és hasznos "sufnitunig" tipp. Közben az összes kerékpáros szerszám használata is bemutatásra kerül, valamint eláruljuk, melyik az igazán jó eszköz, és melyiket érdemes kerülni. Mindezt könnyen emészthető formában, hatalmas illusztrációs képekkel és képaláírással.  A teljes cikksorozat reszponziv, azaz mobilon, és tableten is élvezettel fogyasztható. Nem kell mást tenni, mint ide kattintani!

Árukereső.hu Árukereső.hu