A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Összecsukható Kerékpár

Szakszavak ebben a kategóriában: Összecsukható kerékpár , Folding bike

Rendezés:

Az összecsukható (más néven összehajtható vagy folding) városi kerékpár nevéből adódóan igény esetén – pl. szállítás vagy tárolás esetén - kisebb méretre összehajtható. Elsősorban akkor érdemes ilyen kerékpár beszerzésén gondolkodni, ha rendszeresen szeretnénk tömegközlekedési eszközön szállítani, vagy mondjuk otthonunkban, az irodában nincs elegendő tároló hely. Ez a típus megoldja a kerékpár biztonságos elhelyezését is, azaz soha nem kell lezáráson gondolkodni, akár vásárláskor is velünk maradhat. Ha még nem „esett le”, a régebben igen népszerű „kempingkerékpár” modern változatáról van szó.

Rendszerint kis kerékméretet alkalmaz, váza félbehajtható, kormánya mellé lehajtható, a nyeregcső pedig a már majdnem kész „csomagba” betolható. Így néhány perc alatt egy nagyobb bőrönd méretére redukálhatjuk a kerékpárt, amelyet így buszon, metrón vagy vonaton is tudunk szállítani. Ráadásul rendszerint fizetni sem kell utána! Egy összehajthatót otthon kis helyen tudjuk tárolni: mondjuk egy gardróbszekrény aljában. Hátránya a kis kerékméretből és a kevésbé merev, stabil vázból adódó szerényebb menetteljesítmény. Mindazonáltal praktikussága elvitathatatlan.

Hozzá kell tenni, hogy összecsukható kerékpárt gyártanak szinte minden kerékméretben, még a 29”-os MTB vagy a tandem gépek között is találunk ilyen vázszerkezeti megoldást, ezzel elősegítve azok szállítását (pl. repülőgépen). A legelterjedtebb összecsukhatók jellemzően 16, a 20, ritkábban a 24 colos kerékméretre épülnek. A profi összecsukható gépek jellemzője, hogy nem csak a váz hajtható félbe vagy harmadba, hanem a kormány, a nyeregcső és a pedálok is praktikusan és egyszerűen behajthatók.

A legjobb technikai megoldás, amikor a folding bike össztelós (első-hátsó kerékfelfüggesztést alkalmaz), továbbá agyváltóval szerelt. Az előbbi ellensúlyozza a kisebb kerékméret okozta komfortcsökkenést, az utóbbi pedig elősegíti a praktikus használatot, illetve egyszerűbb szállítást tesz lehetővé. Egy topkategóriás folder ára akár a fél millió Ft-ot is elérheti, természetesen hi-tech műszaki tartalommal párosítva. A bonyolult összehajtás és a felfüggesztéstechnika átgondolt mérnöki munkát feltételez.

Egy igényes prémium modell akár 10 másodperc alatt picire összehajtható. Az összehajtható bicaj megfelelő kiegészítők felszerelésével általános használathoz is megfelel, feltéve, ha egy-egy útvonal nem több, mint tíz kilométer hosszú, illetve nem tartalmaz meredek, hosszú emelkedőket. A Bikepro webshop folding kerékpárokat is kínál, elsősorban a hazai kerékpáriparban jól ismert Gepida, Neuzer és Csepel márkáktól. Webáruházunk „gagyival” nem foglalkozik, tehát egy belépőszintű modell is „vállalható”, megfelelő használat mellett éveken át jó szolgálatot tesz.

Mindennapos tömegközlekedéssel kombinált használathoz érdemes a folding kerékpárt kiegészítőkkel felszerelni, elengedhetetlen a világítás, a csengő, hasznos továbbá a sárvédő és a kerékpáros táska. Webáruházunkban ilyen bicajos kellékek széles választéka áll rendelkezésre.

Ha a bicajválasztás terén maradtak még fehér foltok, érdemes elolvasni a Bikepro kerékpáros webáruház Hogyan vásárolj jó kerékpárt?E-book, amely a Bikepro webshop honlapjáról ingyenesen letölthető. A 70 oldalon foglaljuk össze a kerékpárvásárlás fontos szempontjait, körbejárva, milyen is a „jó kerékpár”. Ha valóban megfelelő, minőségi kerékpárt keresünk, a „HVJK” nélkülözhetetlen eszköz. Emellett térjünk ki legújabb szolgáltatásunkra, a „Személyre szabott kerékpár ajánlásra”. A több évtizedes szakértelmere is tapasztalatra építve csomagunkban egy 29 kérdésből álló kérdőíven vezetjük végig a potenciális kerékpárvásárlót, amelyet a beküldés után szakértő kollégánk értékel ki. Ezt követően e-mail-ben személyre szabott tanácsadást és ajánlatot küldünk. A szolgáltatás ára 9990 Ft, amennyiben nálunk történik a kerékpár beszerzése, szolgáltatás ára 100%-ban beszámításra kerül a vételárba. A kerékpár megvásárlása után a tanácsadásban résztvevők automatikusan bekerülnek VIP csoportunkba, ahol számos kedvezmény és extra bónusz szolgáltatás érhető el. További információ a szolgáltatásról További információ a szolgáltatásról itt található.