A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Hidraulikus tárcsafék szett

Ebben a kategóriában a kompletten, légtelenítve szállított hidraulikus fékrendszerek kapnak heyet. Néhány esetben a tárcsa és az adapter tartozék, ezt külön jelöljük.
Rendezés:
Rendezés:

A tárcsafék-rendszer a legmodernebb fékrendszer, ahol az abroncs fékfelületének szerepét a kerékagyra rögzített acéltárcsa veszi át. Hidraulikus közeggel vagy bowdenes húzással működik, a fékkar a munkahengerben lévő két szinterezett fékbetét szorítja a tárcsa oldalainak, amely minimális erőfeszítéssel nagy fékhatást képes biztosítani. A fékerő és -érzet az időjárás viszontagságaitól is többé-kevésbé független. Egyre több kerékpáron találkozunk tárcsafékrendszerrel, ezzel párhuzamosan a hidraulikus típus egyre elérhetőbbé válik. Ráadásul a tárcsafék ma már nemcsak az egyenes kormányos kerékpárokon népszerű, hanem az országúti típusokon is terjed.

Ebben a termékkategóriában a fejlettebb, nagyobb teljesítményt biztosító hidraulikus féktípus szerepel, komplett, felszerelhető állapotban. A zárt rendszer nagy előnye, hogy nem szennyeződik, viszont, ha sérül, szervizelése bonyolult. Amennyiben rendszer elemeit vizsgáljuk, a hidraulikus tárcsafékrendszer a munkahengert tartalmazó féktestből, a dugattyút magába foglaló fékkarból és a fékvezetékből épül fel. A csatlakozások további alkatrészeket igényelnek, mint például roppantógyűrűt, kompresszió tüskét (béléscsövet), banjo-t és hollandert. A hidraulikus közeg lehet DOT olaj vagy ásványi fékfolyadék. A felsorolt komponensek a különböző típusok, márkák között általában nem felcserélhetők.

A Bikepro webshopban a fékrendszer mind komplett egységként felszerelésre készen, mind az egyes komponensek (fékkar, munkahenger, fékvezeték, roppantógyűrű, kompresszió tüske, banjo és hollander) egyaránt kapható. Mindenképpen költséghatékonyabb választás a komplett rendszer, emellett a szervizköltséget is megspóroljuk. Korszerű hidraulikus tárcsafékekből a nagy alkatrészgyártók (Shimano és SRAM) kiváló rendszerei mellett az XLC és a Tektro egyes típusai kaphatók. A felhasználás tekintetében mind MTB, mind trekking vagy országúti használatra tudunk fékrendszert biztosítani. A hidraulikus fékrendszerek ára 12000-től 105000 Ft-ig terjed kerekenként, ebben a féktárcsa nem minden esetben szerepel. A kerékre szerelt féktárcsa a fékrendszertől rendszerint független, a Bikepro webáruházban külön menüpont alatt található. A cserélhető tartalék fékbetét ugyancsak külön menüpontban található.

Árukereső.hu Árukereső.hu