A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Bowden Vezető, rögzítő és konzol

Ebben a termékkategóriában a bowdenvezetők, -rögzítők, -konzolok és váltóbowden-vezetők kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A bowdenrendszer áll bowdenhuzalból, bowdenházból, a ház végére kerülő kupakból, az előfeszítést szabályzó csavarból, illetve a jelen termékkategóriában szereplő egyéb bowdenvezető alkatrészekből. Ez utóbbi rendszerint a vázon vagy a villán elhelyezett kábelvezető elem, amely lehetővé teszi a bowdenház vagy a bowdenhuzal biztos rögzítését, valamint a vázcsővön történő vezetését.

Az egyik jellemző típus a váz vagy a villa külső felülete mentén vezetett fék- vagy váltó-bowdenház, illetve manapság egyre gyakrabban a hidraulikus vezeték zajmentes, stabil rögzítését szolgáló tartó. Ez utóbbi lehet öntapadó, kötegelővel vagy vázkonzolra rögzített.

A másik jellemző típus az országúti kerékpárok középcsapágyháza alatti elhelyezett bowdenvezető, amely csavarral rögzül, és mind az első, mint a hátsó váltóbowdent a megfelelő irányba „tereli”. Ez utóbbi lehet kizárólag a hátsó váltóbowdenhez való, esetleg a nagyobb csőátmérőkhöz készült magasabb kialakítású. A különböző vezető és tartó elemek eltérő átmérőt alkalmaznak, így igazodva a bowdenház vagy hidraulikacső átmérőjéhez. Ezt vásárlás előtt célszerű összevetni a vezetendő kábel átmérőjével.

A jelen termékkategóriában szereplő kábelvezetőkre jellemzően akkor van szükség, ha az megsérül, vagy szerelés közben elveszik. Emellett új kerékpár építéséhez is kellhet, amennyiben a váz gyárilag nem rendelkezik az adott alkatrésszel. Vásárláskor mindenképpen ellenőrizzünk a funkciót és az átmérőt!

A Bikepro webshop kínálatában a bowdenrendszer minden eleme megtalálható, így az itt szereplő kábelvezetők, és –tartók is. Az iparban a legismertebb márkákkal dolgozunk, mint a Shimano, a Jagwire, a SRAM vagy az XLC. A kábelvezetők különböző funkcionalitással, kialakításban, átmérőben és színben állnak rendelkezésre jellemzően 100-5000Ft áron. Ezen felül a szerelési munkához szükséges kötegelő és egyéb szerszám, eszköz ugyancsak megrendelhető. A bowdenek fontosságáról a Bikepro webáruházban több szakcikk jelent meg:

Így válassz bowdenházat!

Mi a szerepe a bowdenház kupakoknak a fék és váltásteljesítményben?

Miben segít neked a jó fékbowdenszálról és váltóbowdenszálról készült szakkcikk?

Árukereső.hu Árukereső.hu