A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpáros Hátizsák

Ebben a kategóriában a kerékpározáshoz használatos hátizsákok kapnak helyet, elsősorban a mindennapi közlekedéshez.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpáros hátizsák mindennapi dolgok elintézéséhez praktikus táskatípus, ellenben ha túrázáshoz választjuk, hamar szembesülünk a benne lévő súly által okozott kényelmetlenséggel: ilyen esetben egy kerékpárra rögzített táska sokkal praktikusabb. Ingázás, munkába járás esetén pedig a hát izzad, mivel a hátizsák nem engedi a felsőtest által termelt „gőz” hatékony elpárolgását. Mindazonáltal a kerékpáros hátizsákok sokat fejlődtek az utóbbi években.

Az említett hátrányok kiküszöbölésének érdekében a gyártók modern technológiákat és alapanyagokat vetnek be. Az átgondolt tervezésnek és a megannyi ötletes megoldásnak köszönhetően hatékonyan képesek fokozni mind a kényelmet, mind az izzadságelvezetést. A fenti ellenvetések mellé hozzá kell fűzni, hogy a kerékpáros hátizsákhasználatnak létezik egyéb funkciója: a „háti” nemcsak a közlekedés vagy a túrázás során szolgálhat hű társként, hanem a sportolás terén is van létjogosultsága.

Edzéshez, teljesítménytúrákon vagy versenyeken nem cipeljük a fél háztartást, a bevásárlást vagy a laptopot. Mindössze a szükséges néhány kelléket hordozzuk magunkkal, és ezek nem jelentenek túlzott terhet, a kerékpáron élvezett kényelmet és élmény a sportcélra kifejlesztett hátizsákok alig befolyásolják. Mi kerülhet a hátiba egy bicajos kirándulás vagy edzés során? Először is az esetleges meghibásodás kijavítására pumpa, pótbelső, szerszám. Emellett az éhség „orvoslására” valami harapnivaló, illetve az időjárás függvényében egy-két tartalék vagy levetett ruhadarab.

Sportolásnál az izzadság nem lehet ellenvetés, hisz’ épp az a cél, hogy jól megdolgoztassuk magunkat. Mindazonáltal a kényelem szempontjából jól jön a hát szellőzése és az izzadság hatékony elvezetése, épp ezért a gyártók sokat dolgoznak a kerékpáros sport hátizsákok fejlesztésén, tökéletesítésén. A felsőtesthez való pontos illeszkedést az anatomiás hátforma, a méret, illetve a vállpánt- és derékheveder-kialakítás határozza meg. Emellett az említett izzadságelvezetést is biztosítani kell. Ennek érdekében a legtöbb kerékpáros hátizsák a hátrészen zárt cellás habszivacs „szigeteket” alkalmaz, a menetszél ezek között áramlik, az érintkezőfelület pedig rendszerint nedvesség-elvezetést biztosító hálós szövettel borított.

Számos modellnél a zsák független a kerékpáros hátától, amely egy feszített hálóval érintkezik. Ehhez viszont már összetett vázszerkezet szükséges. Itt érdemes megemlíteni, hogy fontos szempont a hátrész tartása, de nem lehet túl merev, hisz’ fel kell vennie a felsőtest ívét, formáját. Fontos megemlíteni, hogy a túrás és sportolás megkönnyítésére a legtöbb bicajos hátizsák hidratációs rendszert is fogad. Így egy további funkciót kapunk, még egy érv a használata mellett.

A hátizsák jobb esetben vízlepergető anyagból készül, de kiegészíthető esőhuzattal is (ez lehet a zsákba integrált, vagy külön megvásárolható), ami még jobban véd a csapadéktól, ráadásul a láthatóságot is fokozza. A leírtakból kirajzolódik, hogy egy igazán jó kerékpáros hátizsák megtervezése nem egyszerű feladat. Nem véletlen, hogy a nagy hagyományokkal és kellő tapasztalattal rendelkező táskaspecialisták uralják a piacot. A hipermarketekben kapható olcsó, általános célra kapható „batyuk” pedig a felsorolt kritériumok többségében garantáltan elvéreznek.

Térjünk vissza egy-két mondat erejéig a kerékpáros közlekedéshez! Az ingázás, ügyintézés során a hátizsák egy újszerű alternatívája a laptop vagy a futártáska, amelynek előnye a hátizsákkal szemben a gyors hozzáférés, ily módon egy lekicsinyített irodaasztalt is “utaztathatunk” nap mint nap! Szóba jöhet még az övtáska is, amely a hát szellőzését a konstrukció folytán eleve megoldja, de a derékszíj korlátai miatt inkább közlekedéshez vagy túrázáshoz válhat be. Létezik nagyobb méretű övtáska, ami még hidratációs rendszert is fogad.

A Bikepro webshop számos eltérő méretű, kialakítású és funkciót kínáló (sport, túra, közlekedés, stb.) kerékpáros hátizsákot kínál a nemzetközi piacon jól ismert specialista márkáktól. Említsük meg a szegmens világhíres specialistáját, a német Deuter, illetve a holland Newlooxs és a svéd Thule márkákat. Emellett a kerékpáros kiegészítőkre szakosodott Acor, Bikefun, M-Wave és XLC ugyancsak ajánl számos kiváló ár/érték arányt felmutató modellt. Az ár tekintetében megfelelő színvonalú, egyszerű kerékpáros hátizsákot alig több mint 4000 Ft-ért kapni, ellenben egy profi túrázáshoz optimalizált darabért több mint 60000 Ft-ot kell áldozni. Ez utóbbi a minőség, a funkcionalitás és a dizájn fényévekre van a „rohangálós tatyótól”!

A kerékpáros táskákkal kapcsolatban átfogó Bikepro szakcikk is született, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu