A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Parafa markolat

Ebben a termékkategóriában a parafa alapanyagból készült bilincses vagy markolatok kapnak helyet, szarvval vagy anélkül.
Rendezés:
Rendezés:

Az egyenes vagy enyhén hajlított MTB/trekking/városi/túra kormányra készült markolat a felhasznált alapanyag, a vastagság, a formai kialakítás, a tapadás és a szubjektív érzet terén nagy a szórás mutat. Egy érdekes alternatíva a jelen termékkategóriába gyűjtött természetes parafa, amely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A megfelelő keménységű, és tapadást biztosító parafa fogása a legtöbb kerékpáros számára kényelmes, természetes, egyszerűen „kézbarát”. A másik nagy előnye a tömeg, pontosabban annak hiánya: a parafa a szivacs mellett a másik rendkívül könnyű alapanyag.

Az alapanyagválasztásnál jön a képbe a személyes preferencia és a felhasználás. Borítékolható, hogy ami tökéletesen kényelmes egy túrabringán, az nem lesz jó MTB DH-ra. Továbbá minden bicajosnak eltérő igényei vannak a kormányfogás terén. Van, aki a lágy zselés markolatokat szereti, és van, aki a kemény felületet preferálja. Van, aki a kis átmérőjűt markol szívesen, mások a „húsosabbat”, és persze aki a szivacsra esküszik, viszont a másik számára a gumi alapanyag az etalon. A parafa egy természetes anyag, amit a legtöbb ember szeret megfogni. Jó a nedvességelvezető képessége, kellően tapad, nem túlzottan „ragacsos”. Tartóssága is megfelelő. Ennek megfelelően kesztyű nélküli, nem túl nagy igénybevétel esetében lehet ideális választás.

A Bikepro kerékpáros webshopban a markolatok széles választéka kapható, több mint félszáz különböző modell, megannyi kialakítással, különböző alapanyagból. A parafa markolat különleges típus, amelyet kevés gyártó kínál. A „műfaj” specialistája az a német Ergon, amely egyébiránt az ergonomikus kialakítású markolatokról híres. Ennek megfelelően a parafa markolatok rendszerint ergonómiás kialakítást kapnak, rögzítésük pedig bilincses. Az Ergon típusok opcionálisan „szarval” is rendelkezhetnek, a toldalék további fogáshelyzetet biztosít a hosszú távú kerékpáros kalandokhoz. Az ilyen komplex parafamarkolatok ára jellemzően 16.000 és 28.000 Ft között alakul. A témában több átfogó Bikepro szakcikk született::

Bandázsoládról

Markolatokról

Ergonomíkus markolatokról és "szarvakról"

Árukereső.hu Árukereső.hu