A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Pivotal nyereg

Ebben a termékkategóriában a speciális - rendszerint BMX kerékpárokon előforduló - Pivotal-rendszerű nyergek szerepelnek.
Rendezés:
Rendezés:

A jelen termékkategóriában szereplő pivotal nyeregtípus a BMX kerékpárok legújabb generációján található. Más BMX ülésekkel ellentétben a nyeregszár teteje általában egy sor beállítási hornyot tartalmaz, amelynek inverze megtalálható a nyeregkonzolon. A két elemet egyetlen csavar köti össze, amely áthalad az ülés tetején, az összefogott hornyok pedig megakadályozzák az elmozdulást.

A legtöbb gyártó a nyerget többórás használatra, kényelemre pedálozáshoz tervezi. Ezzel szemben a BMX és egyes MTB szakágakban a fenti kritériumok semmilyen szerepek nem kapnak. A Dirt Jump, BMX, triál, DH, Freeride MTB stílusnál a nyergen valójában nem is ülnek, legfeljebb pozícionálásra használják az ugratások, trükközések, vagy meredek ereszkedések során. Erre a célra ellenálló nyereg kell, amely kibírja az óhatatlan eséseket, párnázása pedig elsősorban arra szolgál, hogy leérkezéskor vagy bukás esetén a nyereg ne okozzon sérülést. Vagyis az, amit legtöbbször elmondunk a nyergekről, ennél a típusnál nem áll.

A pivotal rendszer ennél egy lépéssel előrébb megy, és a nyergek gyenge pontját, a pálcás rögzítést is kiváltja egy megbízhatóbb, erősebb csatlakozással. A pivotal nyergek rendszerint magas technikai színvonalat kínálnak, kialakításuk, illetve a felhasznált alapanyagok a megcélzott felhasználásra hangoltak. Ilyen például a Tioga D-Spyder Pivotal BMX nyereg, amely borítás nélküli speciális pókháló-kialakítást kap. A nyeregtest ellenálló „carbonite”, így a D-Spyder tömege mindössze 180 g. Természetesen nem többórás túrázásra való, egyértelműen BMX, esetleg MTB dirt jump felhasználáshoz készül.

A Bikepro webáruház széles kínálatában a pivotal BMX nyergek és nyeregcsövek is megtalálhatók A gyártók közül kiemelkedik a „műfaj” nagy specialistája, az amerikai Tioga. Az ár tekintetében 6000-tól 10.500 Ft-ra számíthatunk. Szögezzük le, hogy ezek a nyergek csakis pivotal rendszerű nyeregcsövekkel használhatók, amelyek itt találhatók. A kerékpárnyergekről egy átfogó szakcikk született, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu