A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Kulacs és kulacstartó

Ebben a kategóriában a kerékpáron történő folyadékszállítást biztosító kulacsok és azok vázra szerelhető tartói kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpáros túrázás, versenyzés során fontos a folyadék-utánpótlás, és ennek legegyszerűbb módja a kulacstartó felszerelése és a kulacsok indulás előtti feltöltése. Nyáron a megfelelő hidratálás érdekében legalább negyedóránként érdemes a flaskát meg-meghúzni. A webáruházunkban kapható kulacsok 350ml-től 1000ml-ig mindenféle méretben elérhetőek, emellett kulacstartókból is széles a kínálat.

A kulacs használata egyidős a kerékpározással, már a porfelhőlovagok is fém flaskát szereltek a kormányra. A mai modern kulacsok számos fejlett technikai megoldást alkalmaznak, az alapanyag rendszerint rugalmas és rendkívül ellenálló polietilén, a csutora könnyen használható, gyakran gumitömítéssel kiegészített. A jó kulacs két további ismérve, hogy mind kiküszöböli a szivárgást és megelőzi a kellemetlen mellékíz kialakulását. A piacon ma már kapható belső víztisztító rendszert alkalmazó, hőszigetelő vagy éppen összehajtható típus. A legfejlettebb kulacsok pedig szeleppel ellátott „csutorával” rendelkeznek, amely egy kar elfordításával nyitható-zárható. Nyitott állapotban sem eresztenek, ellenben a folyadék a kulacs oldalfalának megnyomásával bőségesen áramlik.

Érdemes figyelni arra, hogy a kulacs alapanyaga BPA- és BPS-vegyszermentes legyen, és a baktériumok „megtelepedését” megakadályozó bevonattal rendelkezzen. A bevonat egyben segít megelőzni a mellékíz kialakulását. Ma már az EU-ban csak ilyen kulacsot lehet forgalomba hozni, pont ezért nem érdemes régebbi vagy Távol-Keletről származó kulacsot vásárolni. A folyadékbetöltés szempontjából a kulacsok felül nyithatók, ebből többféle rendszer létezik, az legelterjedtebb a menetes, 65mm széles nyílással rendelkező. Ez elehetővé teszi a jégkockák behelyezését, szerintünk jobb, egyszerűbben kezelhető és vízzáróbb, mint a régebbi felpattintható megoldás.

Ha pedig hőszigetelt „thermo” kulacsra van szükség, ebben is tudunk segíteni. Ezzel felszerelkezve hűvös időjárásban vagy éppen perzselő forróságban is hosszú ideig kellemes hőmérsékletű marad a magunkkal vitt folyadék. A hőszigetelő kulacs felszerelésünk egyik elengedhetetlen kelléke, a kerékpáros kiegészítők francia specialistája, a Zéfal Artic kulacsánál pedig nehéz jobbat ajánlani a piacon. Anyaga kis sűrűségű polietilén, a belső tartály élelmiszer-biztonsági bevonatú tecnopolimer, a kettő közötti szigetelés pedig akár 2,5 óra hőmegtartást tesz lehetővé. A legtovább a rozsdamentes acél vákuumos kulacsok tartják a hőmérsékletet, de ezek sajnos rendkívül drágák.

Térjünk akkor át a kulacstartókra. Ezek rendszerint az első vázháromszögön belül két csavarral kerülnek rögzítésre, a szemtáv szabványos, így a kompatibilitásra hagyományos 500-1000ml-es kulacsok esetében nem kell figyelni. A tartók többféle kialakítást kaphatnak, az alapanyag tekintetében alumíniumötvözetből, polikarbonátból (ipari műanyagból), illetve karbonkompozitból készülnek. Nagyon ritka ma az acél kulacstartó, hasonlóképpen a titánpálcás változat. A forma döntően az esztétikának szól, a lényeg, hogy a kulacsot stabilan tartsa, még rázós utakon vagy terepen is. Ebben a tekintetben az erősebb és kissé súlyosabb alu és polikarbonát tartók kétségtelenül jobbak. Az sem árt, ha a vázszerkezet valamilyen mód rászorul a kulacsra, illetve ha az érintkező felület tapadást fokozó. Miközben az érdes a felület és a szoros (elasztikus) illeszkedés jól tartja a kulacsot, a ki-be helyezés így körülményesebb, és a kulacs felülete is jobban kopik. Nem mehetünk el szó nélkül a divatos színválaszték mellett, így a kulacstartó és a kulacs jól illeszkedik a mai modern vázfestésekhez.

A Bikepro webshop kulacs és kulacstartó kínálatában megannyi különböző típus kap helyet, a választék tényleg párját ritkítja! Szekciókra tagolódik, kapható műanyag, thermo, parafás, aero, retro fém vagy éppen gyerekeknek szánt kulacs, de elérhető szerszámmal kombinált kulacstípus és ivótasak is. Ez utóbbi a hátizsákokban lapul, többliter folyadékot kínál a hosszú távokon kerékpározónak. Érdemes szétnézni az érdekes megoldások közt: nincs az a kulacsigény, amit webáruházunk választékában ne szerepelne. Az árak 600-tól 25000 forintig alakulnak, de azért a legtöbb kiváló kulacsmodell 2000 forint alatt kapható. Felmerülhet a kérdés, hogy mit kapunk potom 25 ezerért? Például egy Elite hi-tech aero kulacsot, amit a WorldTour versenyzők használnak az időfutamkerékpárokon. Hasonló összeget kóstál az Elite L'Eroica kormányra szerelhető retró alumínium kulacstartó, viszont az esztétikai hatás semmihez sem hasonlítható! A márkák közül érdemes kiemelni még a következőket: a2z, Acor, Bikefun, Blackburn, Cannondale, Cateye, Csepel, Merida, PRO, Ritchey, Rock Machine, SKS, Spyral, Superior, XLC és Zefal. Az Elite, a PRO és a Zéfal úgymond a szegmens három koronázatlan királya!

Árukereső.hu Árukereső.hu