A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Ragasztó Készlet

Ebben a kategóriában a defektes belső gumi megragasztáshoz (vulkanizálásához) szükséges eszközök kapnak helyet: vagyis foltok 16-20-25-30-40 mm-es kör és ovális verzióban és vulkanizáló oldatok egyetlen csomagban, akár gumiszerelő szerszámmal együtt is.
Rendezés:
Rendezés:

A defekt a kerékpározás velejárója, ha sziszegést hallunk, érezzük az imbolygást, nincs más választás, mint a kényszerű megállás. Majd kezdődhet a defektszerelés... Az első jó tanácsunk, hogy ne az úton szerzett első defekttel kezdjük a művelet begyakorlását. Sokkal jobb a defektszerelés lépéseit otthon begyakorolni, és ha már magabiztosan megy a gumik le- és felszerelése, illetve a foltozás, menet közben sem lesz akkora ügy az egész! A defektjavítás menete a következőképpen alakul.

 

Mielőtt még nekiállnál a belső gumi (tömlő) kiszabadításának, cseréjének vagy foltozásának, először magát a kereket kell kiszerelni a vázból. Szerencsére a legtöbb kerékpáron manapság már patentzárat találunk, így a művelethez szerszámra nincs szükség. A köpeny leszerelése gumiemelő szerszámot igényel, ami a jelen termékkategóriában kap helyet. Mindenekelőtt a maradék levegőt a tömlőből ki kell engedni, ezt általában a szerepben lévő tüske vagy a szelepzár megnyomásával érhető el.

 

Ha már nincs a tömlőben nyomás, ujjal az egész kerék kerületén célszerű a külsőt összecsippenteni. Ezzel elérhető, hogy a gumiperem ne tapadjon az abroncshoz, így könnyebb lesz az átemelés. A gumiemelő szerszám lapos végét illesszük a köpeny és az abroncs pereme közé. Mindenképpen a műanyagból készült gumiemelő ajánlott, ne is próbálkozzunk csavarhúzóval vagy más fém tárggyal, mivel ezek maradandó károsodást okoznak az alumíniumabroncson.

 

Ezen ponton két lehetséges megoldás van a defekt megjavításának: a belső gumi kicserélése, majd otthon történő megragasztása, vagy a helyben foltozás. Mindkettőhöz szükség van speciális gumijavító foltra valamint vulkanizáló oldaltra. A harmadik hasznos eszköz a dörzspapír a gumifelület felérdesítésére, valamint természetesen egy pumpa a nyomás alá helyezéshez. A jelen termékkategóriában teljes gumijavító készletek kapnak helyet, amely a felsorolt összes komponens – a pumpát leszámítva – megtalálható. Érdemes megjegyezni, hogy egyes gyártók kínálnak olyan tömlőragasztó foltot, amihez nem szükséges vulkanizáló oldat. Egy jól megtervezett öntapadós foltrendszerrel gyorsabban és egyszerűbben menetkésszé varázsolhatjuk a bicajt!

 

Miért érdemes foltozással javítani a defektet? Először is póttömlőből legfeljebb egyet szoktunk magunkkal cipelni, és gondoljuk már az olvasóval is megesett, hogy egy szerencsétlen bicajozás során kétszer is lesújtott a defekt „ördöge”. Másodsorban ami még hasznosítható, azt nem kell feltétlenül kukázni: már csak környezetvédelmi szempontból sem!

 

Maga a foltozás menete a következő: belső gumi hiányában a lyukat meg kell foltozni: dörzspapírral érdesítsük fel a sérülés körül a belső gumi felületét, majd közepesen vastag rétegben kenjünk rá vulkanizáló oldatot, és hagyjuk öt percig száradni. Ezután helyezzük rá a fóliáról frissen lehúzott foltot, nyomjuk erősen rá, majd távolítsuk el a külsején lévő celofánt. Ellenőrizzük a gumi állapotát, ha 1 cm-nél hosszabb vágás van rajta, akkor annak belsejére is vulkanizáljunk foltot, ha a védőszalag nem takarja a nyílást, igazítsuk meg, majd otthon cseréljük ki.

 

A belső gumit a szeleptől kiindulva helyezzük vissza a köpenybe, majd az utóbbit – ha lehetséges – gumiemelő használata nélkül „buktassuk át” az abroncs peremén. Pumpáljunk egy kevés levegőt a gumiba, igazítsuk meg a fekvését, majd helyezzük üzemi nyomás alá, majd kereket a már ismert módon szereljük vissza, majd zárjuk vissza a patentszárat és a féket, és ellenőrizzük az utóbbi megbízható működését!

Árukereső.hu Árukereső.hu