A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Fejlámpa

Ebben a termékkategóriában a kerékpározáshoz is alkalmas fejlámpák kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A fejlámpa többféle felhasználást tesz lehetővé, sokan használják futáshoz, túrázáshoz, szereléshez, illetve olyan tevékenységhez, amikor a kezünk foglalt és a rendelkezésre álló fény nem elégséges. A webáruházunkban kapható kerékpáros fejlámpák többnyire kisméretű, LED-fényforrást kínáló, speciálisan bicajos használatra tervezett világítótestek, a sisakra konzol segítségével rögzülnek.

A fejlámpa kerékpározáshoz rendkívül hasznos, főképp, ha a bicajra felszerelt első lámpa kiegészítőjeként használjuk. Ilyenkor egy további fényforrást kapunk, amely pont arra világít, amerre éppen nézünk. Csóvája, fókusza lehet a kerékpárvilágítástól eltérő, így nem maradnak sötét foltok a látótérben. Kerékpározáshoz az általános használatra szánt fejlámpa nem megfelelő: a fejvédő (sisak) és a fejformát feltételező elasztikus pánt nem alkotnak jó párost. Kínálatunkban szereplő fejlámpát közül több mindkét rögzítési móddal kompatibilis, így kerékpáros fejlámpánk túrázáshoz vagy otthoni szereléshez egyaránt használható. A fejlámpa fénycsóvája lehet széles (flood vagy wide), ami általános körülmények közt beválhat.

A fókuszált (spot, focused vagy narrow) fénycsóva relatíve keskeny, ellenben hatótávolsága nagyobb. Ez akkor jön jól, ha sötét ösvényen haladunk, és be akarjuk látni az előttünk lévő terepet, esetleg tereptárgyat keresünk. Egyes fejlámpáknak állítható a fókusza, az ilyen típusok a legváltozatosabban használhatóak. Szólni kell továbbá a fényerőről.

Természetesen a nagyobb fényerő nagyobb fogyasztást is eredményez, ezért nem biztos, hogy a legerősebb modell érdemes választani. Az egyébként olcsóbb és könnyebb kisebb fényerejű fejlámpa tovább bírja „szuflával”, és egy kerékpárra szerelt első lámpával „tandemben” elégséges fényerőt szolgáltathat az ösvényeken való száguldozásokhoz. Az üzemidőt a gyártók úgy adják meg, hogy az adott üzemmódban két méter távolságban a fénycsóva még látható legyen. Ez kerékpározáshoz már nem elégséges, így a hasznos üzemidő meghatározásához a megadott időből érdemes kb. 10%-ot levonni.

Az üzemidőt több tényező befolyásolja (pl. a hideg környezet), így ha ilyen körülmények közt használjuk, a biztonság kedvéért vonjunk le további 10%-ot. A fejlámpa tömege is fontos tényező a megfelelő típus kiválasztásakor. A sisakon viseljük, fejünk gyakran előre dől, és ilyenkor egy nagyobb tömegű lámpatest instabilitást okozhat, a nyakizmot megterhelheti. Ilyen esetben jön jól, ha a lámpa és az akkumulátor külön egységet képez, az utóbbi a hátizsákban vagy a mezzsebben pihenhet. A rendkívül nagy fényerejű modelleknél a masszív ház és a hűtőbordázat is okozhatnak kellemetlen súlytöbbletet.

A legtöbb fejlámpa számos üzemmódot kínál: többféle fényerőt, illetve villogó funkciót. Ez utóbbi akkor jöhet számításba, ha közvilágítással ellátott területen biciklizünk. Az alacsony „ECO” üzemmód hasonlóképpen ilyenkor, ezen felül alacsony akkutöltöttség esetén lehet hasznos. Egyes prémium modellek „BOOST” funkciót is kínálnak, ez néhány másodpercre megnövelik a teljesítményt. Egyéb üzemmódokra nem lesz szükség, azok jellemzően a kerékpárra felszerelt lámpáknál hasznosak.

A kapcsoló gomb funkcionalitása és ergonómiája a használat szempontjából igen fontos. Könnyű-e váltani vele az üzemmódokat, mennyi erő kell a benyomásához, kezelhető-e kesztyűben? Az, hogy a fejlámpa kezelése kézre esik-e döntő tényező a választásnál. A fejlámpa használatával kapcsolatban érdemes néhány dologra odafigyelni. Mivel helyzete magas, zavaróbb lehet ez a szemből érkezők számára, mintha a fényforrás alacsonyabban, a kerékpárra lenne felszerelve. Továbbá, ha intuitív szemkontaktust megpróbálunk létesíteni a járművezetővel - például a forgalomban oldalra pillantunk, amikor mellénk ér -, a sofőr figyelmét elterelhetjük az útról.

A Bikepro webáruház világításkínálatában számos korszerű akkus LED fejlámpa kap helyet. Egyes modellek a kerékpározás mellett többféle felhasználást tesznek lehetővé. Ajánljuk a Bikefun és a Velotech márkák termékeit, amelyek a kedvező ár ellenére megfelelően nagy teljesítményt, funkcionalitást biztosítanak, emellett külön akkumulátor egységgel rendelkeznek. Jó tudni, hogy egyes kerékpáros első lámpák kiegészítő sisakkonzol segítségével fejlámpaként is használhatók. A lámpák teljesítménye akár a 2000 lument is eléri, az áruk pedig 10000 és 20000 Ft között van.

A témában Bikepro szakkcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu