A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Nyeregcső

Rendezés:

A nyeregcső (más néven nyeregszár) összekötő szerepet tölt be a váz és a nyereg között, emellett biztosítja a nyeregmagasság, a -dőlésszög, és a hosszanti elhelyezkedés (hátra nyúlás vagy setback) pontos beállítását. A kerékpáros számára ez a két komponens biztosítja az egyetlen fix pontot menet közben, ez ad támaszt, súlyunk döntő része a nyeregre nehezedik. A nyereg-nyeregcső páros fontos szerepet tölt be a kerékpározás kényelmében, a beállított nyeregpozíció pedig jelentősen befolyásolja a leadott teljesítményt, a hatékonyságot és a biztos irányítást. A beállításokat nem a nyergen, hanem a nyeregcsövön végezzük.

Szerkezetét nézve a nyeregcső alsó része egy körkeresztmetszetű cső, aerodinamikus modellek esetén ovális, szárnyszerű profil. Ez illeszkedik a nyeregvázcsőbe és kerül rögzítésre. Anyaga olcsó kerékpárokon acél, a legelterjedtebb az alumíniumötvözet, a prémium kategóriában a karbonkompozit (esetleg titán) a jellemző. A nyeregcső átmérőjét a nyeregvázcső belső átmérője határozza meg, ami 25-32,4 mm-ig bármekkora lehet, a legelterjedtebb méret a 27,2, a 30,9 és a 31,6 mm. (Nagyobb testsúllyal rendelkező (90+kg) kerékpárosoknak a két nagyobb átmérő valamelyikét ajánljuk, kerékpárvásárláskor célszerű ezekkel kompatibilis vázat választani!) A szár hossza a bilincsig rendszerint 300/350/400mm, régebbi országúti kerékpárok esetében rövidebb (230/250/280mm), összehajtható (folding) kerékpárokon viszont hosszabb is lehet.

A vázból kinyúló szakasz hossza passzív rugózást biztosítva kényelmi funkciót is betölt. A kurrens prémium kerékpárok nagy részét eleve úgy tervezik, hogy a nyeregcső terhelés alatti rugózását belekalkulálják a kialakításba, esetleg a szárral karöltve a váz is részt vesz a rezgés- és ütéscsillapításban. Egyes karbon nyeregszárak kifejezetten az út vagy terep által keltett rezgések csillapítására hangoltak.

Emellett túra-, trekking és városi komfortkerékpárok gyakran rugós belső mechanikát alkalmazó a nyeregcsővel szereltek, ezek a típusok a Bikepro webshop kínálatában a „teleszkópos nyeregcső” almenüpont alatt szerepelnek. Vessünk akkor egy pillantást a nyeregcső felső végére!

Itt található a bilincs, amely a nyereg két párhuzamos pálcáját rögzíti. A bilincs lehet egy- vagy kétcsavaros, továbbá kialakítása biztosíthat bizonyos mértékű hátra (ritkábban előre) nyúlást. A bilincsen állíthatjuk egyrészt a hosszanti pozíciót (hozzávetőleg 5 cm-es intervallumban, amihez hozzá kell adni a már említett kinyúlást), ezzel befolyásolva a kerékpáros két kerék közti súlypontját. Másrészt a nyereg dőlésszögét is a bilincs beállítása és rögzítése teszi lehetővé. Végezetül a nyeregmagasságot a nyeregcső vázból való kihúzásának mértéke biztosítja. A vázszögek miatt az említett állítások nem függetlenek egymástól: az emelés például egyben hátra mozdítást is eredményez.

Térjünk most át az ajánlott felhasználás kérdése! Habár a nyeregcsövek standard csőátmérővel rendelkeznek, egy méretkompatibilis vázba probléma nélkül rögzíthetők, nem mindegy milyen nyeregcső típust választunk az adott kerékpárhoz. Kiválasztáskor a tervezett kerékpáros stílust is célszerű figyelembe venni: más terhelésre tervezik az extrém MTB (pl. enduro) kerékpárok nyeregcsöveit, illetve a tükörsima aszfalton guruló országúti masinákét. Az alapanyag az előzőnél a legerősebb hőkezelt aluötvözet (pl. 7075 sorozatszám), míg az utóbbi a magasabb kategóriában rendszerint pillekönnyű karbonkompozit. Amíg a bitangerős nyeregcső az országúti bicajban túl merev, az enduro kerékpárban a karbon nyeregszár rövid időn belül eltörhet.

Végezetül említsük meg, hogy az MTB szakágban egyre terjed a menet közbeni (általában kormányról történő) magasságállítást biztosító dropper nyeregszár használata. Az ú.n. dropper post alacsonyabb súlypontot, így magabiztosabb ereszkedést tesz lehetővé, hidraulikus elven működik, rendszerint távirányítással kapcsolható. Ez a forradalmi típus kínálatunkban külön „állítható nyeregcső – dropper post” menüpontot kap.

A Bikepro kerékpáros webáruházban a felsorolt nyeregcsövek közül a legtöbb elérhető, többféle kialakítással és minőségben, a fej nélküli acél csövektől a többféle teleszkópos és pivotal típuson keresztül a hi-tech dropper típusig. A fő márkák az Acor, az Altrix, a Bikefun, a Brooks, a Charge, a Csepel, a Funn, a Kalloy, a M-Wave, a Neuzer, a PRO, a Ritchey, a Specialized, a Spyral, a Specialized, a SR Suntour, a Thomson, a Tioga, az XLC, a Zoogie és a Zoom. A nyeregcsövek ára típustól, kialakítástól és minőségtől függően 900-től 36000 Ft-ig terjed. Jó tudni, hogy számos nyeregcső alkatrészt tartunk többféle típushoz, így hibás nyeregcsövek javításában is segíthetünk. A modern MTB kerékpárokon egyre gyakrabban felbukkanó dropper nyeregszár-technológiáról egy részletes Bikepro szakcikk ad tájékoztatást.