A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Visszapillantó Tükör

A jelen kategória a kerékpáron használatos visszapillantó tükröket gyűjti egybe. Többféle típus biztosítja, hogy mindenki megtalálja a megfelelő biztonságot fokozó tükörmegoldást.
Rendezés:
Rendezés:

Bizonytalan érzés folyamatosan hátra pillantani a forgalomban? Van megoldás: a városban közlekedők és a túrázók számára hasznos kiegészítő egy kormányra szerelhető vagy kormányvégben elhelyezhető tükör. Szerintünk kerékpárosként igen fontos tudatában lenni mindennek, ami menet közben körülöttünk zajlik. Túl gyorsan közelít egy jármű? Nem akar megfelelő távolságban kikerülni? Tehergépjármű türelmetlenkedik mögöttünk? A hátra nézegetés nemcsak a nyakat terheli, hanem az előttünk zajló forgalomról is elvonja a figyelmet. Kiesnek másodpercek, ami potenciális veszélyt jelenthet…

A kormányra vagy a sisakra szerelt kerékpározáshoz tervezett minőségi visszapillantó tükör megbízható társunk lehet, fokozva biztonságunkat és magabiztosságunkat. A tükör elsősorban ingázók és túrázók körében népszerű kerékpáros kiegészítő, de bármilyen felhasználáshoz ajánlható. Az országúti kerékpározáshoz manapaság beszerezhető korszerű tükrök egyáltalán nem csúnyák, terjedelmesek, kevés érv szól ellenük. Akkor vegyük sorra, hogy a visszapillantó tükörnek milyen változatai kaphatók webáruházunkban!

Az első a mindenki által jól ismert típus a kormánycsőre rögzített visszapillantó tükör. Régebben kizárólag ez állt rendelkezésre, nagy előnye, hogy egyszerű a felszerelés és az állíthatóság, nem növeli a kormány szélességét, ellenben hosszú szárral kell rendelkeznie ahhoz, hogy látómezőjében a mögöttünk lévő teljesforgalmat követhessük. Ennek másik változata a kormányvégbe csatlakoztatható típus, amely a tágabb látómező kérdését megoldja, azonban a figyelni kell a kormány megnövelt szélességére. A harmadik típus a sisakra vagy szemüvegre rögzített visszapillantó tükör. Ez közvetlenül a sisakra – esetleg napszemüvegére - felszerelt, így nincsenek útban, nem zavarja a kerékpár irányítását, a kormányzás pedig egyáltalán nem befolyásolja a látómezőt. A hátrány ennél a típusnál, hogy menet közben vagy leszálláskor elállítódhat, és az újbóli beállítás nehézkes, időigényes, gyakorlatot igényel. A fejvésőre rögzített tükörvariáns előnyös szabadidős tevékenységekhez, túrázáshoz, amikor ritkább a leszállás vagy a menet közbeni karmozdulat.

A megfelelő tükör kiválasztáskor további fontos szempont a tükörméret, sisakos változat esetében pedig a tömeg, illetve az optika által biztosított széles látómező. A tükör stabilitása is elengedhetetlen, ami meggátolja a rezgés által okozott „képzavart”. Elkerülhetetlen, hogy a tükör hosszabb-rövidebb szárral rendelkezzen, hisz’ az oldalsó kinyúlás teszi lehetővé a magunk mögé történő pillantást. Ha viszont a szár nem elég erős, a relatíve nehéz üveglencse a recegős útburkolaton óhatatlanul beremeg, megakadályozva a forgalom pontos követését. A minőségi bicajos visszapillantó tükrök ezért masszív – rendszerint kompozit műanyag - szárral rendelkeznek. Kétségtelen, hogy a kormányvégbe illesztett, rövid szárú tükrök a berezgés szempontjából előnyösebbek.

Egyes modellek rendkívül széles mezőt biztosítanak, de ezekben a mögöttünk lévő járművek kisebbnek jelennek meg, ami befolyásolhatja a távolság észlelését.

A Bikepro webshop visszapillantó tükör kínálatában a felsorolt típusok mind elérhetők. Az összes elérhető modell az iparban elismert márkáktól érkezik: említsük meg a francia Zefal, az amerikai Blackburn és a japán Cateye világcégeket, illetve a minőségi kerékpáros kiegészítőkről méltán híres XLC-t. A hazai márkák közül a Csepel, a Neuzer, a Velotech kínál visszapillantó tükröket kerékpározáshoz. Az ár tekintetében az egyszerűbb bilincses típusok alig kerülnek többe 1000 forintnál, de egy kiváló optikával rendelkező bombabiztos Blackburn modellért ennek nyolcszorosát kell kifizetni.

Árukereső.hu Árukereső.hu