A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Táplálékkiegészítő

A jelen termékkategóriában a kerékpáros edzéshez vagy egyéb sportolás közben fogyasztható energia és folyadékutánpótlás szerepel.

A táplálékunk az üzemanyagunk, éppen ezért még a nem sportolóknak is kiemelt figyelmet kell rá fordítani. Az állóképességi sportot űzőknek még ennél is fontosabb, hogy kialakítsák a teljesítményt optimalizáló táplálkozási szokásokat.

Sportolás, kerékpározás közben fontos az elektrolitok és a szénhidrát/energia pótlása, melyre a sport italok tökéletesen alkalmasak. Webáruházunk kínálatában többfélét is találunk az izotóniástól kezdve a magas szénhidrát tartalmú típusig. Az elektrolit tartalmú italporok a folyadékháztartás egyensúlyát képes biztosítani, és emellett alacsony mennyiségű szénhidrátot is tartalmaz. Az izotóniás italporok több szénhidrátot tartalmaz, de léteznek összetett szénhidrátokat tartalmazó változatok, melyek nagy mennyiségű energiát képes pótolni. Egyes sportitalok peptideket is tartalmaznak, melyek az izomvesztést akadályozzák meg hosszútávú sportolás közben. Egy sportitalok másik változata az izotóniás pezsgőtabletta, könnyű szállíthatósága miatt igazán praktikus. És nem csak sportolás közben tudjuk hidratálni magunkat vele, hanem egy meleg nyári napon is helyreállítható a folyadékháztartás egyensúlya.

Az energiazselék sportolás közben kiválóan tudják biztosítani az energiát, – bár azt mindig érdemes hozzátenni, hogy a megfelelő sporton kívüli táplálkozást nem helyettesítik – magas szénhidráttartalmuknak köszönhetően pótolják az elvesztett energiát és a vércukorszintet stabilan tartják. Az energiazselével elkerülhetjük az eléhezést és a teljesítményünk romlását, a folyósabb állagú könnyebben elfogyasztható és folyadékot sem muszáj hozzá inni. A koffeines verziók is léteznek, ami a fáradó keringésünket pörgeti meg még egy kicsit. A verseny utolsó órájára ez jól jöhet.

A hosszabb távú edzések, versenyek alatt a zseléken túl a szilárd táplálékbevitel sem árt, ami tartósabb energiát biztosít. Erre a célra fejlesztették ki az energiaszeleteket, amik a szénhidrátbevitelen túl még finomak is. Egyik változat a csokival bevont lassú és gyors felszívódású szénhidrátot tartalmaz, ami megakadályozza az eléhezést és az éhségérzetet, akár edzés után is fogyasztható. A zabpehely alapú szeletek viszont lassú és gyors felszívódású szénhidrátokkal, ennek a szeletnek az egyik nagy előnye, hogy meleg időben nem olvad.

Az edzés utáni táplálkozás pont olyan fontos, mint az edzés közbeni, a jól kiválasztott táplálék gyorsítja a regenerálódást. Az ilyen speciális táplálékkiegészítők a szénhidrát-visszatöltés mellett a fehérjebevitelre is alkalmasak. Kapható „shake” vagy energiaszelet kiszerelésben.
A Bikepro webshop kínálatában ezen felül speciális táplálékkigészítők is szerepelnek, például az FL100 SPORT, amely a fizikai aktivitás következtében kialakuló tejsavtermelés megelőzésének, valamint a sportolás hatására képződő szabad gyökök mennyiségének csökkentése céljából kifejlesztett készítmény. Hatására az oxigén könnyebben felhasználható az aerob folyamatok számára. Hatékonyabb energia felszabadítási folyamatokat eredményez, javul a szervezet hatékonysága, csökken a regenerációs idő. A felsorolt táplálékkiegészítő 300-7000 Ft-ért kaphatók típus és kiszerelés függvényében, elsősorban a világhíres Xenofit és EthicSport márkától.

Árukereső.hu Árukereső.hu