A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Váltóbowden Szett

Ebben a termékkategóriában a különböző váltóbowden szettek szerepelnek.
Rendezés:
Rendezés:

A mechanikus fék- és váltórendszerek bowdenes összeköttetést alkalmaznak, így valósul meg a váltók „távvezérlése”. A bowdenrendszer a következő elemekből áll: a bowdenhuzal és a bowdenház, valamint a ház és a bowden végére kerülő kupak és egyéb tömítők/szigetelők, mint például a gumiharang. A felsoroltak egy kiszerelésben képezik a jelen termékkategóriát, vagyis a váltóbowden-szettet.

Mindenekelőtt meg kell különböztetni a váltórendszerhez alkalmazott bowdenszálat a fékrendszerhez valótól. A két bowdentípus mind az átmérő, mind a fejkialakítás tekintetében eltér, azaz nem helyettesíthető egymással. Erre rendeléskor fokozottan figyelni kell!

A váltóbowden 1,1-1,2mm átmérőjű rozsdamentes acélsodrony, a prémium bowdenek súrlódáscsökkentő teflonbevonattal készülnek, rendszerint fekete vagy szürke színűek. A váltórendszerhez alkalmazott bowdenház pedig nem csak átmérőben tér el (4mm vastag), hanem szerkezete is más, hosszanti acélszálakat alkalmaz, szemben a fékrendszernél alkalmazott egyetlen szálból húzott spirál kialakítással. Ezáltal a bowdenszál hossza a ház hajlítása során azonos marad, a váltás kormányzáskor nem „vándorol”. Belül teflonbéléssel rendelkezik, kívül pedig műanyag borítást kap, ami nemcsak külső védelmet biztosít, hanem a szálakat is összefogja. A megfelelő bowden és bowdenház-típus kiválasztására rendeléskor mindenképpen figyeljünk!

A bowdenrendszer nagyobb hatással van a váltás pontosságára, mint a váltókar vagy a váltómechanika. Hiába precíz az utóbbi kettő, ha a bowden házon belül súrlódás lép fel, helyesebben járása akadályozott. Emellett a bowdenrendszer megsérülhet, szennyeződik, kopik, ezért rendszeres cseréje ajánlott. Ha már cseréről van szó, a vázon belüli bowdencseréhez speciális szerszámot is kínálunk, tucatnyi ősz hajszálat „megspórolva” a szerelőnek!

A Bikepro kerékpáros webáruház széles kínálatot biztosít a váltóbowden-rendszer minden eleméből. Ebben a termékkategóriában minden elem megtalálható a rendszer teljes cseréjéhez. Többféle minőségi szint és színválaszték áll rendelkezésre. Az árakat tekintve az ipar etalonjának tartott Shimano MTB, trekking vagy országúti váltóbowden-készlete 5000 Ft körüli áron kapható. A különböző típusok elsősorban bowdenház-méretben és a tömítések típusában térnek egymástól. Egy univerzális váltóbowden-szett 2000Ft-ért kapható, a spektrum másik végén a prémium, Kevlárházas, extra tömítéssel rendelkező Jagwire Pro Shift szett ennél közel 10000 Ft-tal drágább. Érdemes megemlíteni, hogy speciálisan agyváltóhoz is kínálunk bowdenszettet. Természetesen a felsorolt komponensek külön-külön is beszerezhetők, ezek az egyéni termékkategóriában találhatók. Az iparban a legismertebb márkákkal dolgozunk, mint a Shimano, a Jagwire, a SRAM, a Sturmey Archer vagy az XLC. A bowdenek fontosságáról a Bikepro webáruházban több szakcikk jelent meg:

Így válassz bowdenházat!

Mi a szerepe a bowdenház kupakoknak a fék és váltásteljesítményben?

Miben segít neked a jó fékbowdenszálról és váltóbowdenszálról készült szakkcikk?

Árukereső.hu Árukereső.hu