A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

BMX-ekhez, Dirt jump gépekhez, és junior kerékpárokhoz szánt 24 colos fűzött kerék

Ebben a termékkategóriában BMX, Dirt Jump, ifjúsági, cargo, rekumbens és összecsukható kerékpárokhoz készült 24 colos fűzött kerekek kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A 24”-os kerék leggyakrabban ifjúsági (MTB, városi és általános), MTB dirt jump, továbbá összecsukható, rekumbens (fekvő) és cargo (teherszállító) kerékpárokon fordul elő. Széleskörben alkalmazott méret, így mind kerékből, mind gumikülsőből többféle termék közül választhatsz. Ifjúsági bicajok esetében 7-11 éves kor és 120-155 cm-es magasság és 60-72 cm lábhossz között ideális kerék- és gumiméret. Alacsonyabb termetű hölgyek is kedvelik, mivel nagyobb átlépési magasságot, kompromisszummentesebb vázgeometriát tesz lehető 150cm alatti testmagasság esetén, mint a szokványos 26”-os kerékméret.

Manapság a legtöbb kerékpár gyárilag fűzött kerékszettel szerelt. A „gyári” kerékszettnek szokás nevezni azt a típust, amely egy modellnév alatt tartalmazza mind az első, mind a hátsó kereket, amely tartalmazza az abroncsot, a küllőket és a küllőanyákat, illetve a kerékagyat és annak rögzítőjét, ami ennél a kerékméretnél lehet tengelyanya vagy gyorszár. Kaphatók emellett komplettre fűzött kerékszettek, amelyek nem kaptak modellnevet, de kialakításuk átgondolt, megbízható alternatívát kínálva a drága speciális kerékszetteknek. A webáruházunkban a 24”-os kerékpárokhoz való kerék jellemzően alkatrészekből komplettre fűzött típus.

Kerékvásárlásnál figyelni kell arra, hogy több úgynevezett 24”-os a kerékméret van forgalomban, tehát célszerű lejegyezni a kerékpárban lévő (cserére szoruló) eredeti kerék paramértereit, elsősorban a gumin szereplő ETRTO számot. Az ETRTO két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. A gumi oldalfalon szereplő 24x1.95” adat mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret, amely ez esetben 50-507. Egy másik 24”-es bicajon az ETRTO méret mondjuk 37-540. (Ez a nagyobbik „francia” 24-es.) A két kerék és külső gumi egymással nem kompatibilis. A 507-es kerék csakis ilyen paraméterrel rendelkező külső gumival szerelhető, a másik példában szereplő 540-es pedig az ennek megfelelővel. Amennyiben a kerékpáron felnifék található, a kerék még a megfelelő külsőgumi párosítással sem szerelhető be. Mindenképpen ellenőrizd, melyikre van szükség!

Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem igényel egzakt egyezés. Elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, azaz 50mm gumiszélesség 25-40mm belső peremszélességet igényel. A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a kerék egyéb fontos paraméterei a termékleírásban megtalálhatók.

Árukereső.hu Árukereső.hu