A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kábelvezető Vázhoz

Ebben a termékkategóriában a kerékpárvázakhoz használatos kábelvezetők találhatók, a bowden, bowdenház vagy hidraulikacső szakszerű elvezetéséhez.
Rendezés:
Rendezés:

Kerékpáros weboldalunkon többféle váztípust kínálunk. A kerékpár megannyi felhasználásra készülhet, eltérő kialakítással, tulajdonságokkal, alapanyagokból. Amikor az alkatrészek – kiváltképp a váltó- és fékrendszerek – felszerelésre kerülnek, azok kábeleit stabilan és esztétikusan kell rögzíteni, ezzel elősegítve a finom, pontos működést. A bowdenek vagy a hidraulikus vezetékek felszerelése döntően speciális alkatrészeket, fittingeket igényel, váztípustól, felszereltségtől függ.

A jelen termékkategória a kábelezés vázon történő vezetéshez szükséges fittingeket tartalmazza. Kezdjük a bowdenes rendszerhez készült termékekkel! Érdemes tudni, hogy két mechanikus egység (alkatrész) közti erőátvitelét ebben az esetben a bowden végzi. A kerékpáron ilyen a fékkar és féktest, a váltókar illetve az első és hátsó váltó. A rendszer elemei a bowdenszál (más néven bowdenhuzal), a bowdenház, a ház végére kerülő kupak, az előfeszítést szabályzó csavar, a bowdenvég kupak és a számos vázra vagy villára szerelt vezető-, illetve csatlakozóelem.

A kupakokra és fittingekre régebben nem sok hangsúlyt fektettek, ellenben a modern 10, 11, 12 és 13 fokozatú váltórendszerek precíz bowdenműködést igényelnek, és kizárólag akkor nyújtják a gyártó által biztosított teljesítményt és megbízhatóságot, ha a bowdenrendszer minden eleme a műszaki specifikáció szerint működik. A súrlódás nem léphet túl egy bizonyos értéket, a bowden mozgása nem lehet akadozó, és így tovább. Fontos a lágy, finom működés, ellenben a rendszer nem zárt, tehát a környezeti hatások (szennyeződés, víz, por) ellen is védeni kell. A bowdenek után jöjjön a hidraulika!

A mai modern kerékpárokon rendszerint tárcsafékrendszert találunk. A tárcsafék hidraulikus és mechanikus változatban kapható. Ha bowdenes rendszer van a kerékpáron, a tudnivalók az ismertető első részében találhatók. Az alábbiakban a hidraulikus féktestet a fékkarral összekötő alkatrészekkel foglalkozunk. Ennek komponensei a fékvezeték, a csatlakozásokhoz szükséges roppantógyűrű, kompresszió tüske (más néven béléscső), banjo és hollander, illetve a fékfolyadék. Ezen felül a jelen menüpont tartalmazza a fékvezeték vázon történő elvezetéséhez szükséges vezetőszemeket és – tartókat.

A hidraulikus fékrendszer működés elve a következő: a fékkarban lévő dugattyú pumpálja az olajat a keréknél lévő féktesthez, ahol kettő, négy, vagy akár hat dugattyú nyomja a fékbetéteket a tárcsának mindkét oldalához. A zárt rendszernek kétségtelen előnye, hogy nem szennyeződik, viszont, ha sérül, szervizelése bonyolult. Itt jön a képbe a jelen menüpontban szereplő számos alkatrész.

A Bikepro kerékpáros webáruházban a hidraulikus tárcsafék egyaránt kapható felszerelésre kész komplett egységként, illetve azok egyes komponensei: a fékkar, munkahenger, fékvezeték, roppantógyűrű, kompresszió tüske, banjo, hollander és a fékolaj megvásárolható. Sérülés esetén – mint például a fékvezetéktörés – az hibás részegység külön cserélhető. Rendszerint ehhez új vezetéket kell leszabni, új roppantógyűrűvel, kompresszió tüskével ellátni. Webshopunkban a fékvezeték leszabászához szükséges eszközök is beszerezhetők.

Amikor egy fékrendszert egy adott kerékpárra szerelünk, a vezetéket több helyen kell rögzíteni, amihez kínálatunkban számos speciális vezető és rögzítő konzol áll rendelkezésre. Ezek döntően műanyag alkatrészek, de jelenleg kapható Acor gyártmányú anodizát alumínium vezetékrögzítő többféle színben. Sok esetben a vázra gyárilag szerelt vezetők és rögzítők eltörhetnek, leeshetnek, ebben az esetben kínálatunkból pótolhatók. Emellett a Bikepro webshopban az a2z, a Neuzer, XLC márkák fittingjei kaphatók. Az árak „apróalkatrészhez” méltóan szolidak, 10-től 1000 Ft-ig terjednek.

Árukereső.hu Árukereső.hu