A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Fékbowden szett

Ebben a kategóriában komplett bowdenszettek kapnak helyet, amelyek tartalmazzák a fék szereléshez szükséges házakat, bowdenszálakat és sok esetben kupakokat, egyéb kiegészítőket is.
Rendezés:
Rendezés:

A mechanikus fék- és váltórendszerek bowden összeköttetést alkalmaznak. A bowdenrendszer több elemből áll: lásd bowdenhuzal, a bowdenház, a ház végére kerülő kupak, amelyek így kompletten képezik a jelen termékkategóriát, a fékbowden-szettet. Mindenekelőtt meg kell különböztetni a váltórendszerhez alkalmazott bowdenszálat a fékrendszerhez valótól. A két bowden típus mind az átmérő, mind a fejkialakítás tekintetében eltér, nem csereszabatosak. Erre rendeléskor fokozottan figyelni kell!

A fékbowden 1,6 mm vastag, egyes bowdenek súrlódáscsökkentő teflonbevonattal készülnek, rendszerint fekete vagy szürke színűek. A fékrendszerhez alkalmazott bowdenház pedig ugyancsak különbözik a váltórendszerekben használatostól: egyetlen szálból húzott spirál kialakítást kap teflon béléssel, kívül műanyag borítással. A megfelelő típus kiválasztására rendeléskor figyelni kell!

A bowdenrendszer megsérülhet, szennyeződik, kopik, ezért rendszeres cseréje ajánlott. A Bikepro kerékpáros webáruház széles kínálatot biztosít ezekből. Itt minden elem megtalálható, többféle minőségi szint és színválaszték áll rendelkezésre. Az árakat tekintve a rozsdamentes köszörült fékbowdenszálak 500-5400 Ft-os áron kaphatók, mind egyenes, mind országúti fékkarhoz. 2500 Ft-ért pedig már speciális telfonbevonatos típus is elérhető. Az iparban a legismertebb márkákkal dolgozunk, mint a Shimano, a Jagwire, a SRAM vagy az XLC.

Bowdenházak tekintetében hagyományos spirál teflon béléssel, tárcsafékhez készült hosszanti szálas, műanyag vagy fonott fém borítású egyaránt kapható, ráadásul a szivárvány legtöbb árnyalatában. Az ár méterenként jellemzően 170-730 Ft. A fent említett márkákhoz jön még a Bikefun, a Saccon, az Acor és a Spyral.

A bowdenház végére kerülő kupak és egyéb csatlakozó- vagy tömítő elem mind megtalálható webáruházunk kínálatában, többféle színben és dizájnban. Jó tudni, hogy a bowdenszál, bowdenház és a kiegészítő alkatrészek szettben is megvásárolhatók 1500-10000 Ft-os áron.

A webshop oldalán található alábbi szakcikkek segíthetnek a tájékozódásban és a vásárlásban.

Mire ügyelj a bowdenház kiválasztásakor?

Így válassz bowdenszálat!

Miben segít neked a minőségi, színes bowdenház kupakokról szóló szakcikkünk?

Árukereső.hu Árukereső.hu