A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Cipő

Ebben a kategóriában a kerékpáros ruházat egy igen hasznos eleme, a bicajos cipő kap helyet. Ez sok esetben speciális pedált igényel.
Rendezés:
Rendezés:
A kerékpáros cipő a ruházati felszerelés egyik legfontosabb darabja. A három kontaktuspont egyike, felel az erőátvitelért és a stabilitásért. A speciális kerékpáros cipő mindenképpen jobb választás, mint a hétköznapi sport vagy utcai változat: ez utóbbiak talpa sajnos túl rugalmas a kényelmes és hatékony pedálozáshoz, nem nyújtanak megfelelő biztonságérzetet. Ráadásul a pedál fémkerete hamar tönkreteszi a drága divatos sportcipőt.

A kerékpáros cipők közül választhatunk patentpedál rendszerrel kompatibilis cipőt, vagy taposó platform pedálokhoz valót. A hagyományos gumitalppal ellátott MTB típus a kerékpárról leszállva könnyed gyaloglásra is alkalmas: ilyenek az SPD-rendszerű modellek. Kezdőknek mindenképpen ezeket ajánljuk. Emellett a kerékpáros cipőt vehetünk bármely évszakhoz, a szellős, hálós felsőrésszel rendelkező nyári mellett zártabb „átmeneti”, és bélelt, vízzáró téli változat is rendelkezésre áll. A cipő ezen felül szakág specifikus is lehet, ugyanúgy kapható MTB XC, trail, enduro, orszgúti, triatlon, túra, fitnesz vagy éppen városi közlekedésre tervezett „urban” kerékpáros cipő – stoplis pedálkötéshez és platform pedálhoz egyaránt. És természetesen a bicajos cipők női és férfi változatban állnak rendelkezésre minden felhasználáshoz és igényhez.

Ennek megfelelően a Bikepro webáruház cipőkínálatában az alábbi kategóriák szerepelnek: BMX; FR/DH/Enduro; MTB férfi; MTB női; fitness/spining; országúti férfi; országúti női; SPD szandál; téli MTB; téli országúti; városi/túra; továbbá cipőalkatrész és -kiegészítő ugyancsak rendelkezésre áll. A kerékpáros cipők talpa készülhet nejlonból, üvegszállal megerősített ipari műanyagból vagy karbonkompozitból. Ez igaz mind a teljesítménycentrikus országúti, mint az XC MTB cipőkre. Akkor vizsgáljuk meg az egyes típusokat!

Jó tudni, hogy az országúti cipők nem kínálnak járófelületet. Igen, jól olvastuk, nincs a talpukon gumi, csak csupasz műanyag vagy karbon. Emellett az aszfaltra tervezett cipők nem SPD, hanem háromfuratos „Look” stoplit fogadnak. Kárpótlásul az országúti cipőtípus a legkönnyebb, talpa a legmerevebb, és stabilitása, hatékonysága ugyancsak egyedülálló. Versenyzésre, edzésre, teljesítménycentrikus kerékpározáshoz ajánlható.

MTB kategóriába sorolunk minden olyan cipőt, amivel terepen lehet versenyezni, edzeni legyen szó XC megmérettetésről vagy maratonról. Az ilyen cipők jellemzője a merev üvegszálas műanyag vagy karbon talp, az agresszív talpmintázat és az orrába csavarható „fogak” melyekkel a sáros terepen is könnyen lehet futni fölfelé a bringával. Nem a kényelem az elsődleges szempont, bár mára azért egész napot el lehet lenni egy ilyen cipőben.

MTB trail/enduro új kategória, néhány éve vált ki a montis cipők halmazából. Ezek a cipők robusztus felépítésűek, rendelkeznek boka védelemmel, az orruk is megerősített általában és nem ritka a félmagas szárú kivitel sem. Kemény terepeken kell helytállniuk, a talpnak minimálisan hajolni kell, mivel nem ritka a bringa tolása. A talp mintázata általában agresszív magas bütykökből áll, anyaga rendszerint a túracipőknél megszokott Vibram. Itt nincsen szükség a cipő orrába csavarható stoplikra, van viszont igény a megnövelt ütés védelemre: a felcsapódó kövek, faágak mindennaposak a vad ösvényeken!

A kerékpáros túracipő talpa rendelkezik mintázattal, ismérve a kényelem, egész nap lehet benne tekerni, sétálni, várost nézni. Éppen ezért a talpa hajlékony, persze a stopli környékén merevítve, hogy ne érezzük a pedált. Jellemzően fűzősek, vagy egy tépőzárral kiegészítve. Jellemző a zárt, robusztus kialakítás, de azért nem árt a megfelelő szellőzés.

A spinning/fitness kínálat egy része kifejezetten edzőtermi használathoz készül, a többi kirándulásokhoz, bicajos kikapcsolódáshoz. Jellemzőjük, hogy kiváló szellőzést nyújtanak, kényelmesek, de nem a teljesítményt helyezik előtérbe. Városnézéshez tökéletesek, általában fűzővel kombinált tépőzárt kínálnak. Itt érdemes megemlíteni, hogy a jó záródás a stabil és hatékony hajtás alfája és omegája. A belépő modellek majd minden kategóriában három tépőzárasak, a középkategóriásak csatot is kínálnak, míg a csúcsmodellek általában tekerőgombos (BOA) kivitelűek. A megfelelő rögzítés a sarkat erősen fogja.

Végezetül említsük meg a téli használatra kínált kerékpáros cipőket! Ezek lényegében bakancsok, kaphatók országúti „Look” stoplihoz vagy SPD stoplit fogadó járófelülettel. A téli kerékpáros cipő a legmagasabb technikai színvonalon biztosítja a fagyokban elengedhetetlen hőszigetelést és vízhatlanságot. A korszerű prémium darabok akár hosszabb időn keresztül, bárminemű szivárgás nélkül víz alá meríthetők. Emellett kiváló hőszigetelést biztosítanak, és ha az időjárás enyhébbre fordul, lehetővé teszik az izzadtság távozását. Rögzítőrendszerük innovatív záródást kap: hasonlót, mint a téli sportokhoz való profi felszerelések esetében.

A Bikepro webshop kerékpáros cipőkínálata a fent említett típusok döntő részét tartalmazza. A márkák közül érdemes kiemelni a nemzetközileg is jól ismert Ergon, FLR, Giro, Northwave, Shimano, Sidi, Specialized és XLC neveket. Valójában nem specialista cég nem is foglalkozik kerékpáros cipő gyártással. Az árak 10000 forinttól 115000-ig terjednek típus és felhasználás függvényében. A kerékpáros cipőkről Bikepro szakcikk is született, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu